04 Kasım 2021
495
ABONE OL

İzmir'de Görme Engelliler İçin Duraktayım Uygulaması Geliştirildi

İzmir'de görme engelliler için ESHOT Mobil üzerinden hizmet verecek "Duraktayım" uygulaması geliştirildi.

İzmir'de Görme Engelliler İçin Duraktayım Uygulaması Geliştirildi

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, engelli "İzmirim Kart" sahibi görme engelli yolcuların, kimseden yardım almadan otobüslere biniş yapabilmesini sağlayacak "Duraktayım" uygulaması, ESHOT Mobil üzerinden hizmete girdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediyenin tüm birimlerinin, toplumun her kesimi için yüzde 100 erişilebilir kent hedefi doğrultusunda çalışma yürüttüklerini belirtti.

Görme engelliler için yazılım geliştirdiklerini vurgulayan Soyer, "Onların kimseden yardım almadan, özgürce seyahat edebilmesini çok önemsiyorum. Memmuniyetleri mutluluğumuz olacak. Engelli İzmirim Kart sahibi görme engelli yolcular, akıllı telefonlarına yüklü olan ESHOT Mobil uygulamasındaki 'Duraktayım' sekmesini kullanacak. Biniş yapmak istediği otobüsün hat numarasını ve biniş yapacağı durağı bildirecek. Bildirim, durağa yaklaşan ilk otobüsün bilgi ekranında anında düşecek. Böylece ESHOT şoförleri, görme engelli yolcuların hangi durakta beklediğini ve ineceğini bilecek." dedi.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler