01 Ekim 2020
455
ABONE OL

İzmir'de Denizde Bulunan Yılan Kartalı Doğaya Bırakıldı

İzmir’in Selçuk ilçesi Pamucak sahilinde denizde bulunan yılan kartalı, bakımı yapıldıktan sonra doğaya salındı.

İzmir'de Denizde Bulunan Yılan Kartalı Doğaya Bırakıldı

Ekosistemi Koruma ve Doğa Severler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, yaptığı yazılı açıklamada, Pamucak sahilinde bir vatandaşın deniz yüzeyinde gördüğü atmacaya benzer yırtıcı kuşu sudan çıkardığını bildirdi.

Kendilerine haber verilmesi üzerine bölgeye gittiklerini belirten Sürücü, "Kuşun incelemesi yapıldıktan sonra bunun bir yılan kartalı (circaetus galicus) olduğunu tespit ettik. Pelikan çalışmaları için Kuşadası’na gelen EKODOSD bilim danışmanı üyesi Ege Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nden ornitolog Doç. Dr. Ortaç Onmuş ile kuşun sağlık kontrolleri yapıldı. Bir yarasının olmadığı görüldü. Bir gün bakıma alınarak beslenmesi ve dinlenmesi sağlandı." dedi.

Doç. Dr. Onmuş ise yılan kartalının yaz göçmeni yırtıcı bir kuş türü olduğunu belirterek, "Bu yılan kartalı da muhtemelen göç sırasında aşırı yorgun düşmüş. Lodos fırtınası nedeniyle denize düştüğünü, aç ve susuz kaldığını ve bu nedenle bitkin olduğunu düşünüyoruz. Kuşun gerekli sağlık kontrolleri yapıldı, uçmasında bir sakınca görülmedi." ifadelerini kullandı.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler