15 Kasım 2021
239
ABONE OL

İzmir’de Bulgaristan Vatandaşları Sandık Başına Gitti

İzmir’de yaşayan çifte vatandaşlar, Bulgaristan'daki parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy kullandı.

İzmir’de Bulgaristan Vatandaşları Sandık Başına Gitti

İzmir'de Aliağa, Bornova, Buca, Gaziemir, Urla ve Menderes ilçelerindeki 12 okula sandık kuruldu.

Oy verme işlemi saat 07.00'de başladı. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri altında okullara alınan seçmenler, gerekli işlemlerin ardından oylarını kullandı.

İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Abdürrahim Nursoy, Bulgaristan Türklerinin, o ülkenin demografik ve kültürel yapısını zenginleştirdiğini belirtti.

Demokratik haklarının korunması ve daha da gelişmesi için görevlerini yapmak üzere sandık başına geldiklerini kaydeden Nursoy, "Bugün Bulgaristan Türkleri için tarihi bir gün. İlk defa bir Türk cumhurbaşkanı adayımız var bu seçimde. Bizler de bu sorumluluğumuzun, bu seçimin çok önem arz ettiğinin bilincindeyiz." dedi.

Nursoy, Türk adayın olmasının oy kullanmaya ilgiyi artırdığını vurgulayarak, "Ben ana vatana göç edeli 31 yıl oldu. Gördüğüm en yoğun, en kalabalık, insanlarımızın en çok ilgi gösterdiği seçim diyebilirim. Birçok seçim atlattık. Fakat bu kadar yoğunluğu hiç görmedim. Müthiş bir katılım var. Cumhurbaşkanı adayımızın eğer ki seçilme, koalisyona girme olasılığı olursa Bulgaristan'da mevcut haklarımızın daha da iyileşeceğini, geleceğimizin önündeki yolun daha sağlıklı, daha sağlam olacağını biliyoruz. Bu anlamda Türkiye'de yaşayan Bulgaristan Türkleri çok duyarlı." dedi.

Abdürrahim Nursoy, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği için oy kullanıldığını ifade ederek, cumhurbaşkanının ilk turda belirlenememesi halinde 21 Kasım'da tekrar sandık başına gidileceğini sözlerine ekledi.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
26 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler