02 Eylül 2020
517
ABONE OL

Down Sendromlu Çocukların Su Altı Heyecanı

İzmir’de özel bir merkezde down sendromlu çocuklar havuzda yüzmeyi ve dalış yapmayı öğreniyor.

Down Sendromlu Çocukların Su Altı Heyecanı

İzmir’de özel bir merkezde 0-5 yaş arası down sendromlu çocukların kas gelişimine katkı sağlamak amacıyla kurulan havuzlarda çocuklar suyun tadını doyasıya çıkarıyor.

İzmir’de 3 yıl önce hem down hem de turner sendromu ile dünyaya gelen Defne Ciğeroğlu ile ailesinin öyküsü aynı durumdaki diğer çocuklar için umut oldu. Aynı anda 2 kromozomal hastalıkla doğan ender çocuklardan biri olan Defne’nin kas gelişimine katkı sağlamak amacıyla doktorlar tarafından havuz eğitimine yönlendirildi.

Kalp, iskelet ve böbrek sistemlerinde rahatsızlıklara yol açan ve zihinsel geriliğe neden olan sendromlarla mücadele eden aile, Defne’nin havuzdaki gelişimini görünce tüm çocuklara hizmet verecek bir merkez kurmaya karar verdi.

Gaziemir ilçesindeki merkezde kısa sürede 15’i özel ihtiyaçlı olmak üzere 30 çocuk eğitim almaya başladı. Down sendromlu çocukların eğitimi sırasındaki görüntüleri, kromozom farklılıkları fark etmeden tüm çocukların havuzda yaşadığı heyecan ve mutluluğun ortak olduğuna dikkat çekti.

“Karada Yapamadığı Hareketleri Suda Yapabiliyor”

Defne’nin annesi Asiye Ciğeroğlu, kızının havuzda daha rahat hareket ettiğini ve kaslarının güçlendiğini belirtti.  Defne’nin aldığı komutlarla zihinsel becerilerinin geliştiğine dikkat çekti.

Suyun iyileştirici etkisini diğer özel ihtiyaçlı çocukların yaşamasını istediklerini dile getiren Ciğeroğlu, “Sadece down ya da turner sendromlu çocuklar değil karada hareket edemeyen serebral palsi hastası bir çocuğun sudaki mutluluğuna tanıklık ettik. Çocuklarımızın havuzdaki ve suyun altındaki mutlulukları görülmeye değer.” dedi.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
29 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler