05 Mart 2021
608
ABONE OL

Çiğli’den Choose To Challenge Kampanyasına Tam Destek

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Çiğli Belediyesi’nde görevli kadın bürokratlar, herkes için kapsayıcı bir eşitlik anlayışına dikkat çekmek amacıyla uluslararası kurum ve kuruluşların iş birliğinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne yönelik başlatılan “Choose To Challenge” kampanyasına destek verdi.

Çiğli’den Choose To Challenge Kampanyasına Tam Destek

Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların istihdama katkısı anlamında farkındalık yaratan hizmet ve projelerin hayata geçirildiği Çiğli’den, uluslararası mecrada sürdürülen “Choose To Challenge” kampanyasına geniş katılımlı destek geldi. Utku Gümrükçü mor kravat, kadın belediye başkan yardımcıları, kadın meclis üyeleri, kadın müdürler ve muhtarlar ise mor şal takıp, sol ellerini kaldırarak çektirdikleri toplu fotoğraf ile “Eşitsizliğe ve cinsiyet temelli ön yargılara son. Eşitlik için buradayız” mesajı verdi.

6- 9 Mart Söyleşileri

Çiğli Belediyesi tarafından, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında ise “İş’te Eşit Kadınlar, Eşit Haklara Erişim, Başarısıyla İlham Veren Kadınlar ve Şair Kadınlar Konuşuyor” söyleşileri düzenlenecek.

İzmir’de kadın, çocuk, gençlik ve eğitim üzerine toplum temelli çalışmalarıyla ön plana çıkan Sivil Toplum Kuruluşlarının katkılarıyla 6-9 Mart tarihleri arasında düzenlenecek söyleşilere, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Gazeteci- Yazar Murat Yetkin, Gazeteci Duygu Demirdağ, Gazeteci- Yazar Tuluhan Tekelioğlu, Doç. Dr. Gözde Durmuş, Sosyal Girişimci Arzu Tekir ve çeşitli meslek gruplarından kadın emekçiler konuşmacı olarak katılım gösterecek. Söyleşiler, Çiğli Belediyesi ve Utku Gümrükçü’nün sosyal medya hesaplarından yayınlanacak.

Gümrükçü: “Eşitlik Varsa Umut Var”

Sağlıklı nesiller yetiştirmenin ve ileri medeniyetler seviyesine ulaşmanın toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamakla mümkün olacağını ifade eden Gümrükçü, “Kadın Hakları ve Cinsiyet Eşitliği mücadelesi tıpkı İstanbul Sözleşmesi’nde belirtildiği gibi bir insan hakları mücadelesidir. Bu nedenle, Belediye emekçilerimizin çalışma haklarını düzenleyen Toplu İş Sözleşmesi’ne İstanbul Sözleşmesi’nin kadına şiddet konusundaki önleyici maddelerini çalışma koşulu olarak ekledik. Hepimiz düşünce ve eylemlerimizden sorumlu olduğumuzu kendimize hatırlatmalıyız. Kurum içerisinde başlattığımız hak odaklı farkındalık çalışmalarımızı, bundan sonraki süreçte kentin tamamında hak odaklı çalışmalar yürüten kurum ve kuruluşların iş birliğiyle, daha kapsayıcı ve daha eşit bir kent yaşamı için kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler