28 Ağustos 2020
23226
ABONE OL

Çeşme Pazarları

Çeşme sadece plajları, koyları ile bir tatil beldesi değildir. Çeşme’yi sadece bu sıfatların içinde değerlendirmekte doğal olarak mantıklı olmayacaktır. Çeşme’nin kendi kültürü, zenginliği, tarımı, doğası ve köklerinden gelen gelenekselci aynı zamanda da modern bir yapısı vardır. Bu açıdan da aslında birçok beldeden ayrıldığının altını çizmek gerekmektedir.

Çeşme Pazarları

Çeşme Pazar Yerleri ve Günleri

Çeşme’de haftanın yedi günü de farklı bölgelerinde pazarlar kurulmaktadır. Bunlardan kısaca bahsetmek gerekirse;

Pazartesi günleri Ildırı pazarı kurulmaktadır. Ildırı pazarı, Çeşme’nin tarihi mahallesinde kurulan tarihi ve doğal güzellikleriyle birlikte doğal ve organik ürünleriyle farklılığını ortaya koymaktadır. Ildırılı üreticiler tarafından açılan pazar tezgâhlarında, Ildırılıların kendi ürettikleri el emeği, organik reçeller, tarhanalar, kesme ev makarnaları, zeytinyağları gibi ürünler satılmaktadır. Pazarda köyde yetiştirilmiş ve dalından koparılıp tezgâha getirilmiş en taze meyve ve sebzeleri satın alabilirsiniz. Yerli üreticiler, kendi ürettikleri enginarları, pazar tezgâhlarında soyarak limonlu suyla cam kavanozlarda satışa sunmaktadırlar. Çeşme merkezde bulunan Ildırı dolmuşları ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Çeşme merkez ve Ildırı arası 17 km’dir.

Salı günleri Dalyan pazarı kurulmaktadır. Dalyan pazarı taze meyve, sebzeden, şarküteriye, tekstile kadar geniş ürün yelpazesi bulunan, küçük ve şirin bir köy pazarıdır. Dalyan mahallesine Çeşme merkezden minibüsler ve kendi aracınız ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Çeşme merkezden uzaklığı 5.4 km’dir.

Çarşamba günleri ise iki tane pazar kurulmaktadır. Bunlardan biri olan Çeşme Yerli Pazarı, Çeşme halkının yerli ürünlerini satışa koyduğu halk pazarıdır. Taze sebze ve meyve ürünleri rahatlıkla bulunabilmektedir. Çeşme merkezde çarşamba günleri kurulan bu pazara Alaçatı ve Ilıca’dan minibüsler ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Çarşamba günü kurulan bir diğer pazar ise Reisdere pazarıdır. Reisdere pazarı, yerli halkın açtığı her zaman taze meyve ve sebze bulabileceğiniz yerli bir köy pazarıdır. Germiyan köyüne uzaklığı 4,3 kilometredir. Germiyan köyüne uğrayıp meşhur Germiyan köy ekmeğinin de tadına bakmanızı tavsiye ederiz. Çeşme merkeze 18,2 kilometredir. Ayrıca yol boyunca şirin ve güzel köyleri de görebilirsiniz.

Perşembe günleri Ilıca pazarı kurulmaktadır. Ilıca pazarı, çevre halkın rahatlıkla gidebileceği bir konuma sahiptir. Çeşme merkez ve pazarın arası 6,9 km’dir. Alaçatı merkezden ise 5,4 km’dir. Meyve, sebze ve çeşitli kıyafetler bulabileceğiniz halk pazarına minibüs ve aracınız ile rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Çeşme’de cuma günleri iki tane Pazar kurulmaktadır. Bunlardan ilki Ovacık pazarıdır. Ovacık pazarı, yalnızca Ovacık’ta yaşayan yerli halkın açtığı küçük bir yerli halk pazarıdır. Yaz mevsiminde yerli Ovacık kavunu yemek isteyenlerin mutlaka gitmesi gereken pazara Çeşme marinadan minibüsler ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Çeşme merkezden uzaklığı ise sadece 5 km’dir.

Cuma günü kurulan diğer pazar ise Çiftlik pazarıdır. Çiftlik pazarı, taze meyve, sebze ve balık bulabileceğiniz bir pazarıdır. Çeşme merkeze uzaklığı 4 km’dir. Çeşme marinadan minibüsler ve kendi aracınız ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Cumartesi günü Alaçatı pazarı kurulmaktadır. Alaçatı pazarı, Türkiye’de Ege turizmi için önemli sayılan Alaçatı'da, yaşayan yerli halkın tamamen kendi mahsulü olan organik ürünler, diğer tüm tekstil ürünleri, ev eşyaları ve giyim gibi ihtiyaçlarınıza ulaşabileceğiniz bir pazardır.  Alaçatı civarındaki köylerden ve çevre ilçelerden gelen pazarcılar 1994 yılından beri kurulan bu pazardan geçimlerini sağlamaktadırlar.

Alaçatı Köy Pazarı tezgâhlarında radikadan ısırgan otuna, kuzukulağından şevketi bostana, deniz börülcesine kadar birçok taze otun yeşilliğin ve diğer tüm renklerin albenisi ve tazeliği ile yerli pazarcının hoş sohbeti ile karşılaşabilirsiniz. Organik yumurtasından tavuğuna, ekmeğinden diğer tüm sebze meyvelerine kadar sizi marketlere sokmayacak kadar organik ürünler sunmaktadır. Ayrıca balığı taze bulabileceğiniz Alaçatı köy pazarında giysi, bahçe ürünleri, mutfak eşyaları tezgâhlarını da gezmeden çıkmamalısınız. Hatta sadece pazarı gezmek için cumartesi günü günübirlik gelen Yunan turistlerin yanı sıra hem yerli ve yabancı turistin ilgisini çekmektedir. Minibüs ve kendi aracınız ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Çeşme merkez ve Alaçatı arası 3 km’dir.

Pazar günü Çeşme pazarı kurulmaktadır. Çeşme pazarı, Çeşme’nin en popüler ve en eski pazarlarındandır. Her şeyi rahatlıkla bulabileceğiniz taze meyve ve sebze çeşitlerinin oldukça fazla olduğu yerel halk pazarıdır. Aynı zamanda kıyafet bölümü de olan pazarda oldukça uygun fiyatlı ürünler de bulabilirsiniz. Yerli halkın da kendi ürettikleri yiyecek stantlarını da görebilirsiniz. Alaçatı ve Ilıca bölgesinden minibüsler ve kendi aracınız ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Alaçatı’dan uzaklığı 3 km’dir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler