18 Ağustos 2020
7062
ABONE OL

Çeşme'nin Neyi Meşhurdur?

Çeşme, yaz ve tatil denildiğinde aradığınız tüm güzellikleri bir arada bulabileceğiniz meşhur bir yerdir. Çeşme’nin güzelliği dillere destan olduğundan bugün yalnız ülkemizden değil dünyanın birçok ülkesinden de tatilcileri ağırlar.

Çeşme'nin Neyi Meşhurdur?

Türkiye, turizm açısından oldukça zengin kaynaklara sahip olan bir ülke ve özellikle Çeşme, popüler olan bir turizm beldesidir. Kuruluşu Giritliler tarafından yapılmış olan, Pers Egemenliği sonrası şekillenen ve Osmanlı ile önemli bir ticaret merkezi olan Çeşme, sahip olduğu önemli değerlerini asırlardır devam ettirmektedir. Çeşme, ticaretin yanı sıra su sporları bakımından da Türkiye’nin ender yerleri arasında sayılır. Çeşme’ye gelmek için sayısız nedenleriniz olabilir, fakat bu nedenler arasında gezinirken Çeşme’nin neyi meşhur sözünü de mutlaka araştırmanız tavsiye edilir.

Çeşme Kalesi

Geçmişten bugüne kadar korunarak gelmeyi başarmış olan ender kalelerden birisi olan Çeşme Kalesi, merkezde olan tek kaledir. İçerisinde Çeşme Müzesi’ne ev sahipliği yapar.

Zeytinyağlı Yemekler

Ege Bölgesi’nin olmazsa olmazı zeytinyağlı yemeklerdir. Çeşme’de yemeniz gereken zeytinyağlı yemekler arasında ısırgan, kenger, kuşotu, gelincik, labada, radika, deniz börülcesi, suteresi, arapsaçı ve kuşkonmaz vardır.

Sakız Reçeli, Sakızlı Dondurma ve Sakızlı Türk Kahvesi

Çeşme, sakız ağaçlarının bolca olduğu bir yer, bu nedenle sakızdan yapılan çok fazla çeşit vardır. Örneğin; Çeşme’ye geldiğinizde sakızlı Türk kahvesini mutlaka içmeniz tavsiye edilir. Sakız reçeli de özel bir lezzettir. Tatil dönüşünüzde sakız reçeli alarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. 

Kumru

Kumru, ister ayaküstü isterseniz ana öğün olarak yenilebilecek lezzetlerden bir tanesidir. Çeşme’nin en meşhur olan yiyeceği sorusunun cevabına Kumru diyebiliriz.

Boyoz ve Gevrek

Boyoz, yalnızca Çeşme’nin değil İzmir’ e geldiğinizde mutlaka tatmanız gereken lezzetlerin başında gelir. Çeşme’de fırına girdiğinizde gevrek ve boyoz mutlaka bulabilirsiniz.

Gece Hayatı

Çeşme gece hayatıyla da meşhur bir tatil beldesidir.  Çeşme’de bulunan beach kulüpler sabaha kadar insanların eğlendiği mekanlardır.

Sörf

Çeşme, denizi, güneşi, kumu ve rüzgarıyla bilinen meşhur bir yerdir. Çeşme’de yapılan birçok doğa sporu vardır, ancak bunlar içerisinde en meşhuru rüzgâr sörfüdür. Rüzgârın bol olmasından dolayı sörf için ideal bir yerdir. Bunun için yılın belli dönemlerinde yerli ve yabancı turist akınına uğrar.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler