21 Ağustos 2020
1011
ABONE OL

Çeşme’de Koronavirüs Tedbirleri

Dünyayı sarsan Covid-19 salgını her sektörü olduğu gibi turizm sektörünü de etkiledi. Daha önce nisan ayından itibaren hareketlenmeye başlayan Çeşme, salgın önlemleri nedeniyle bu yıl sezonu geç açtı. Bu sezon koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemleri sizler için derledik

Çeşme’de Koronavirüs Tedbirleri

Turizmde Sertifikasyon Dönemi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm işletmelerinde uluslararası alanda kabul gören sertifikasyon sistemini hizmete sundu. Bu kapsamda, Sağlık Bakanlığı tarafından belirtilen hijyen kurallarına uyan oteller ve tesisler için “korona sertifikası” verildi ve bu sertifikayı alan oteller yaz sezonunda hizmet vermeye devam ediyor.

Çeşme’de Alınan Koronavirüs Tedbirleri

Türkiye’nin en gözde tatil beldelerinden biri olan Çeşme, tatil deyince ilk akla gelen adreslerin başında geliyor. Bu yaz sezona geç başlayan Çeşme, koronavirüs salgını için aldığı tedbirler doğrultusunda yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor.

Çeşme’de koronavirüs salgını için alınan tedbirler şu şekildedir;

Çeşme’de otellerin maksimum doluluk kapasitesi %60 olacak. Koronavirüs salgınına önlem olarak otellerin %100 dolmasına izin verilmeyecek.

Lobiden katlara, asansörden koridorlara otelin hemen hemen her noktasına dezenfektanlar yerleştirilecek. Ziyaretçiler kolay bir şekilde dezenfektana ulaşabilecek.

Ortak kullanım alanlarında sosyal mesafe kuralları gözetilecek. Kişiler arasında en az 1,5 metre olmasına dikkat edilecek. Bunun için otellerin zeminlerine ve çeşitli noktalarına uyarılar asılacak.

Otelden çıkış yapan ziyaretçilerin kullandıkları odaları başka ziyaretçilere hemen tahsis edilemeyecek. Oda 12 saat bekletildikten sonra hizmete sunulacak.

Plaj ve havuzlarda şezlong arası mesafe koyulacak. Spa ve masaj salonları kapalı kalacak.

Yüzme havuzu suyundaki klor seviyesi açık havuzlarda 1-3 ppm, kapalı havuzlarda 1 ppm ile 1.5 ppm arasında tutulacak. Turistin havuza girmeden önce uyması gereken kurallara dair uyarı levhaları asılacak.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler