04 Eylül 2020
436
ABONE OL

Balkonda Ürettiği Çantaları 6 Ülkeye Satıyor

İzmirli kadın girişimci, evinin 3 metrekarelik balkonunda yaptığı çantaları internet üzerinden 6 ülkeye gönderiyor.

Balkonda Ürettiği Çantaları 6 Ülkeye Satıyor

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi İtalyan Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olan 41 yaşındaki Yurdanur Karadeniz, 3 metrekarelik balkonunda yaptığı çantaları yurt dışına göndermeye başladı.

Uzun yıllar deri sektöründe çalışan ve bu alanda önemli markalara satış temsilciliği yapan Karadeniz, çocuk sahibi olunca profesyonel meslek hayatına ara verme kararı aldı. Karadeniz, çocukları okul çağına gelince yeniden iş hayatına atılmak istedi.

Bir süre iş arayan Karadeniz, gençlik yıllarında öğrendiği kanaviçeyi iğneyle çocuklarının sevdiği çizgi film karakterlerini çizmeye başladı. Karadeniz, annesine ait dikiş makinesini tamir ettirdikten sonra internet üzerinden çanta yapımı öğrendi.

Çanta yapımına hız veren Karadeniz, kendisini geliştirerek profesyonelliğe adım attı. Evinin yaklaşık 3 metrekare balkonunda üretime başlayan Karadeniz, sosyal medya üzerinden satışa başladı. Yurt dışına açılmaya karar veren Karadeniz, ilk olarak ABD’ye çanta satışına başladı.

Karadeniz, halen sosyal medya hesapları üzerinden ABD, Kanada, İspanya, İtalya, Hırvatistan ve Almanya’ya çanta ihracatı yapıyor.

“Seri Üretime Geçerek İhracatımı Artırmayı Hedefliyorum”

Evinin balkonunda küçük alanda üretime devam eden Karadeniz, salgın sonrasında atölye açmak istiyor.  Yurdanur Karadeniz, çanta yapmak için internetten videolar izleyerek başladığını belirtti.

Çantalarında geleneksel Japon tarzından esinlendiğini dile getiren Karadeniz yeni dokunuşlar yaparak orijinal tasarımları hayata geçirdiğini belirtti. Karadeniz, eşinin ve arkadaşlarının desteğiyle bu işe girdiğini söyledi. Uzun zaman çantalarına marka adı aradığını aktaran Karadeniz, “Gece saat 3’te dikiş ile ilgili bir detay aklıma geldi ve İtalyanca “Yaşasın, buldum” anlamına gelen “Evviva” diye sevindim.  Sonra bunun marka ismim olabileceğini düşündüm. Sonra bunu ismimim baş harfiyle birleştirip “Evviva By Yuri” markasını aldım.

İnternet üzerinden el yapımı ürünlerin satıldığı bir platformla tanıştığını dile getiren Karadeniz, “Yurt dışına ilk satışım vergi dairesine gidip vergi levhamı aldığım gün oldu. Bu çok güzel bir tesadüf. İlk olarak ABD’ye sattım.” dedi.

Kişiye özel tasarım değinen Karadeniz, gelecekle ilgili planlarını ise şöyle anlattı: “İnşallah pandemi sürecini atlatınca bir atölye kurup çalışma arkadaşları katarak büyümek istiyorum. Seri üretime geçerek ihracatına artırmayı hedefliyorum.” dedi. 

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler