19 Ağustos 2020
782
ABONE OL

Alaçatı’da Yapılacak 10 Şey

Alaçatı her dönem adından fazlaca söz ettiren tatil yerleri arasında olmuştur. Alaçatı’dan bahsedildiğinde yüzlerce maddelik liste oluşturulabilir, fakat biz bu makalemizde Alaçatı’ya gittiğinizde yapabileceğiniz 10 şey hakkında bilgi verelim istedik.

Alaçatı’da Yapılacak 10 Şey

Antikacıları Gezin

Hacımemiş Mahallesi’nde bulunan antikacıları gezerek seramik ve cam işçiliklerini inceleyebilirsiniz. Sokağa taşan görüntülerin olmadığı bu yerde özgün ürünler satan birçok dükkân mevcut.

Alaçatı Pazarı

Her cumartesi günü geniş bir alana kurulan pazar, lezzetli ve ucuz. Tatilinizi bitirip eve dönerken taze ürünler alınabilir. Pazarda yalnızca meyve değil aynı zamanda giyim ve el yapımı ürünlerde sergileniyor.

Deniz, Güneş ve Kum

Alaçatı denildiğinde deniz, güneş ve kum uçlusu ilk akla gelendir. Her sezon yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekebilecek olan Alaçatı, özellikle rüzgâr sörfü tutkunlarının en çok tercih ettikleri yerler arasında bulunuyor.

Rüzgâr Sörfü

Alaçatı doğa sporları konusunda önemli bir merkez. Rüzgâr sörfü konusunda da çok sayıda uluslararası yarışmaya ev sahipliği yapıyor. Dünyanın sayılı yerlerinde yapılan Windsurf şampiyonası, Alaçatı’da düzenlenen organizasyonlar arasındadır.

Çeşme Kumrusu

İzmir kumrusu olarak da bilinen Çeşme kumrusu, Alaçatı’da yenilmesi gereken lezzetler arasında yer alır. 

Yel Değirmenlerinden Gün Batımı İzlemek

Alaçatı’nın en önemli simgelerinden biri yel değirmenleridir. 1850’li yıllardan kalma taş yel değirmenleri, yorgunluk kahvesi içerek dinleneceğiniz ve Alaçatı’nın manzarasını seyredebileceğiniz bir konumda yer alıyor.

Ege Mutfağı ve Mezeler

Ege mutfağının en belirgin özelliklerinden biri, şevket-i bostan, kuşkonmaz, arapsaçı, su teresi gibi çeşitli ot yemeklerine yer vermesidir. Ege mutfağı, özellikle soğuk mezeler konusunda Türkiye’de hiçbir yerde bulamayacağınız lezzetlere sahiptir.

Butik Oteller

Alaçatı, butik otellerin yoğun hizmet verdiği tatil yerleri arasındadır. Her biri farklı bir kimlikle oluşturulmuş butik oteller, tarihi dokularıyla da dikkat çekiyor. Butik otellerin özelliği, lüks otellere göre daha sakin ve huzurlu olmasıdır.

Hediyelik Eşyalar

Alaçatı’nın dönüşü gidişi kadar heyecanlı olmasa da daha sonra orayı hatırlatacak hediyelikler size iyi gelecektir. Kışın soğuğunda Alaçatı’dan aldığınız bir hediyeye bakarak içinizi ısıtabilirsiniz.

Gece Hayatı

Alaçatı, gündüzü kadar hareketli gecesiyle de ün yapmıştır. Çok sayıda eğlence mekanının bulunduğu Alaçatı’da bazı beach kulüpler, gece eğlence mekanına dönüşüyor.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler