19 Ağustos 2020
3272
ABONE OL

Alaçatı’da 5 Günlük Tatilde Ne Kadar Para Harcanır?

Taş evleri, dar sokakları ve yel değirmenleriyle ünlü Alaçatı son dönemlerde yerli ve yabancı turistin gözde tatil beldelerinden biridir. Ünlü tatil beldelerinde mekanların ve otel fiyatlarının ne kadar yüksek olduğuna dair haberleri hepimiz duymuşuzdur. Alaçatı’da ekonomik bir tatil yapmak mümkün müdür? Alaçatı’da 5 günlük tatil planladığınızda harcayacağınız para miktarını sizler için araştırdık

Alaçatı’da 5 Günlük Tatilde Ne Kadar Para Harcanır?

Ulaşım

Alaçatı’ya otobüsle, uçakla ya da kendi aracınızla gidin ulaşım için harcayacağınız para nereden gittiğinize bağlı olarak değişecektir. Ortalama olarak gidiş dönüş hesaplarsak 500 TL’lik bir rakımı en az gözden çıkarmanız gerekir. 

İzmir Havalimanından Alaçatı’ya Shuttle servisler var. Bu çok iyi bir çözüm. Kişi başı 35 TL’ye havaalanından sizi alıp otelinize kadar bırakıyor. İki kişisiniz toplamda 70 TL ödüyorsunuz.

Konaklama  

Alaçatı’ya vardığınızda ilk işiniz konaklama yerini ayarlamak olacaktır. Eğer ki gideceğiniz yeri öncesinden belirlememişseniz o zaman 2 kişi için ödeyeceğiniz gecelik ücret en az 400 TL olacaktır. Bu da 5 ile çarptığınızda 2000 TL yapar.

Kahvaltı

Genelde konaklama için tercih ettiğiniz otel her şey dahil sistemiyle çalışıyordur. Fakat sizin seçtiğiniz tatilde yemek gibi bir durum söz konusu değilse bu durumda sabah kahvaltınız içi ortalama olarak 5 gün boyunca 250 TL ödemek zorundasınız. 

Plajlar

Alaçatı’da plajların tamamı ücretlidir. İçeride en küçük bir şey almış olsanız bile 50 TL ödemek zorunda kalırsınız. 5 günlük bir tatilin 3 günü plajda olduğunuzu varsayarsak 300 TL’yi gözden çıkarmanız gerekiyor

Alaçatı İçi Ulaşım

Aracınız yoksa Alaçatı’da ulaşım sorunu konaklama yerinizin bulunduğu yere göre değişiklik gösterir. Ortalama olarak ise günde çift yön 50 TL taksi ücreti ödersiniz.

Akşam Yemeği

Akşam yemeği sabah ve öğle yemeğine göre biraz daha çeşit isteyen bir yemektir. Bunun için harcayacağınız para tamamen sizin sınırlarınızla alakalıdır. 2 kişi yemek için harcayacağınız akşam yemeği ücreti abartıya kaçmamak kaydı ile ortalama 120 TL olabilir.

Buraya kadar harcadıklarınız ekstralarınız olmadan 2 kişi 5 günlük bir tatilin size maliyeti 3,220 TL’yi bulur, ancak siz beach partilerine katılır ve günlük alkol alırsanız 5 bin liraya kadar gözden çıkarmanız gerekebilir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler