27 Ekim 2022
405
ABONE OL

Uzmanların Önerdiği En İyi Çocuk Kitapları

Pedagoji uzmanlarının çocukların okuyabileceği en başarılı çocuk kitapları, ebeveynlerin ve çocukların ilgisini çeker. Hem eğitici hem eğlenceli hem de çocuklara uygun kitapların bulunması oldukça zor. Ancak bu konuda uzman kişilerin tavsiye ettiği kitaplar konusunda bilgi sahibi olmak oldukça kolay. İşte sizler için hazırladığımız edebiyatçı, öğretmen ve uzmanın önerdiği kitaplar…

Uzmanların Önerdiği En İyi Çocuk Kitapları

Peter Pan – J. M. Barrie

J. M. Barrie’nin “Varolmayan Ülke” adlı adada yaşamını sürdüren ve hiç büyümeyen Peter Pan’ın arkadaşları ile atıldığı maceralarını anlatır. Kitap, yardımlaşma ve dayanışma ile her zorluğun üstesinde gelinebileceğinin dersini verir.

Gulliver’in Gezileri – Jonathan Swift

Lemuel Gulliver isimli maceracı doktor, dünyayı gezerken geçirdiği deniz kazaları neticesinde kendi içinde minicik insanların olduğu bir ülkede bulur. Bu ülkeyi keşfederek mekan ve zaman kriterlerinin birbirinden ve kendi ülkesinden çok farklı olduğunu görür. Gulliver’in Gezileri, benimsenen değerlerin, yönetim sistemlerinin ve yasaların benimsenmişliğini tekrar düşündürür.

Ayı Olmayan Ayı – Frank Tashlin

Kış uykusundan kalkan Ayı, kendini büyük bir fabrikanın ortasında bulur. Hayatını eskisi gibi bulamaz ve herkes ona ayı olmadığını söyler. Frank Tashlin’in Ayı Olmayan Ayı isimli kitabında anlatılan bu çarpıcı hikâye, kim olduğumuzu ve doğa ile bağlantımızı sorgulatır. Kitap, etkili kurgusu ve sorgulamaya yönlendirmesi ile her yaştan okura hitap eder.

Pamuk Prenses ve Yedi Kurbağa – Kelly Caswell ve Gemma Cary

Kelly Caswell ve Gemma Cary’nin yazdığı Pamuk Prenses ve Yedi Kurbağa, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler hikayesindeki cücelerin yerine kurbağaların geçtiği, prensesin özelliklerinin farklı olduğu, güzellik ve sevimliliğin, iyilik ve kötülüğün altının üstüne getirilerek değinilen eğlenceli bir modern masal denemesidir.

Değirmenler Vadisi – Noelia Blanco

Değirmenler Vadisi kitabında birbirine benzeyen kadınlar, çocuklar ve erkekler vardır. Daha sonra makineleşme hayatlarına girer. Makinelerle birlikte hayal edememeye başlayan insanlar, eskiden kurdukları hayalleri gerçekleştirememeye başlar. Hayal kurmanın, onlara ulaşmak için çabalamanın değerini anlatan bu kitap çocuklar için uygundur.

Dünyanın Merkezine Yolculuk – Jules Verne

Bilim kurgunun öncü isimlerinden olan Jules Verne’in bilim kurgu/fantastik türündeki bu romanı, buldukları bir şifre üzerine maden bilimci ve jeolog amcasıyla dünyanın merkezine gidebilmek için yolculuğa çıkan Axel’in başından geçenleri anlatır. Eğlenceli ve merak uyandıran bu kitap, uzmanların önerdiği en iyi çocuk kitapları arasında yer alır.

Harold ve Sihirli Mor Tebeşiri – Crockett Johnson

Harolda ve Sihirli Mor Tebeşiri, çocuk kitapları içerisinde hayal gücünü harekete geçiren ve büyüleyenler arasında bulunur. Dünya çapında klasik bir eser olan bu kitabın konsepti çocukları meraklandırır ve okumaya teşvik eder.  Etkileyici ve zekice kurgulanmış bu kitap, sayfa sayfa okudukça unutulmaz bir hikaye sunar. Aynı zamanda eğlenceli ayrıntılar ve sürprizlerle dolu olan öykü, çocukların hayal gücünü genişletmek için idealdir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

TÜRKİYE
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı