15 Ekim 2020
552
ABONE OL

Pandemi E-Ticarette Kadın Girişimci Sayısını Artırdı

E-ticaret platformu Hepsiburada'nın Üst Yöneticisi Murat Emirdağ, yeni tip koronavirüs pandemi sürecinin e-ticarette kadın girişimci sayısını arttığını ifade etti. 

Pandemi E-Ticarette Kadın Girişimci Sayısını Artırdı

Emirdağ, e-ticaret alanındaki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Pandemi süreciyle dijital dönüşümün genel anlamda her sektörde hızlandığını belirten Emirdağ, "Türkiye'nin pandemi öncesinde e-ticaret oranı toplam perakende içinde yüzde 5-6 civarındaydı. Bu süreç sonunda iki haneli rakamlara ulaştığını gördük." diye konuştu. 

Bu orana 3 yıl içinde ulaşılmasını öngördüklerini dile getiren Emirdağ, "3 yıllık sürecin 3 ay içinde gerçekleştiğini gördük. Bu da kalıcı bir dönüşüm oldu. Tüm kullanıcılarımız dijital dönüşümün faydalarını deneyimleme şansı buldu." dedi. 

Emirdağ, bazı sektörlerin e-ticaret hacmini katlayarak artırdığını belirterek, bu süreçte e-ticaretle ilk kez tanışan kullanıcıların deneyimlerden memnun kaldığını, sadık müşteri kitlesinin de büyüdüğünü bildirdi. 

Kadınların Payı Artıyor

Kadın girişimcilere özel önem verdiklerini, bu konuda çeşitli programlar uyguladıklarını söyleyen Emirdağ, kadınların ekonomiye dahil olup katkı sağlayacak duruma gelmelerini çok önemsediklerini ifade etti.

Emirdağ, "On binlerce satıcıdan oluşan platformumuzda kadın girişimci oranı dörtte bire ulaştı. Bu çok büyük bir rakam. Bunun tüm Türkiye'ye yayıldığını, bütün illerden geldiğini görüyoruz. Kadın girişimcilerimiz bu süreçte önemli büyüme oranlarını yakaladı. Kadın girişimcilerin başarı oranı genele göre pozitif anlamda sıyrılıyor. Biz de bununla gurur duyuyoruz." dedi.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

TÜRKİYE
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı