04 Temmuz 2021
672
ABONE OL

İzmir’in Gözde Fili Begümcan, Üçüncü Yavrusunu Dünyaya Getirdi

Çeşmeli hayvanseverleri bir hayli heyecanlandıracak ve mutlu edecek haber, İzmir Doğal Yaşam Parkı’ndan geldi. Yaklaşık iki yıllık gebelik sürecinin ardından anne Begümcan, 10 yaşındaki İzmir ve 7 yaşındaki Deniz’e üçüncü kardeşlerini kazandırdı. Winner ve Begümcan çiftinin yavruları ilk kez bahçeye çıktı, “bebek fil” ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

İzmir’in Gözde Fili Begümcan, Üçüncü Yavrusunu Dünyaya Getirdi

İzmir Doğal Yaşam Parkı Müdürü Şahin Afşin; “Aile olarak çok mutlu bir tablo çiziyorlar, onlara burada doğal ortamlarını oluşturduk. Sıcak havalarda havuzları kullanarak serinliyorlar. Özellikle kuru incir en sevdikleri meyve” dedi.

Özel Anlara Tanıklık Ettiler

Yaklaşık 2 yıllık gebelik sürecinin ardından 25 yaşındaki Begümcan'ın 124 kilogram ağırlığında dünyaya getirdiği yavru fil, annesi ve iki kardeşiyle vakit geçirerek ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Türkiye'de doğan ilk filler olmaları nedeniyle parkın simgeleri arasında gösterilen 10 yaşındaki İzmir ve 7 yaşındaki Deniz'in kardeşi olan yavru fil, ilk adımlarında ürkek tavırlarıyla dikkati çekti.

Doğduğu andan itibaren kapalı alanda tutulan yavru fil, bahçede annesinin yanından ayrılmayarak çevresini şaşkın gözlerle izledi. Yürümekte zorlanan fili izleyen park ziyaretçileri, özel anlara tanıklık etti.

Afşin: 5 Kişilik Bir Ailemiz Oldu

İzmir Doğal Yaşam Parkı Müdürü Şahin Afşin, salgın nedeniyle yaşanan kısıtlama sürecinin son günlerinde dünyaya gelen yavru filin kendilerini çok heyecanlandırdığını söyledi.

Parkta en son 2014'te Deniz'in doğumuna şahitlik ettiklerini aktaran Afşin, "Fillerin doğum süreleri 2 yıl sürüyor. Sanırım 2019'da gebelik başladı. Bu sene, kapanma döneminin bitiminde yeni yavrumuz dünyaya geldi. İzmir ve Deniz'den sonra üçüncü kızımız. Anne ve babayla beraber 5 kişilik bir fil ailemiz oldu." diye konuştu.

Afşin, fillerin parkın içinde ayrılan 15 bin metrekarelik doğal ortamlarında hayatlarını sürdürdüğünü, bebek filin de bugün ilk kez bahçede kısa bir gezinti yaptığını, fil büyüdükçe dışarıda geçireceği zamanın da artacağını belirtti. Büyük abla İzmir'in de yavruyu koruyup kolladığını dile getiren Afşin, içgüdüsel olarak ablanın da anneliğe hazırlandığını düşündüklerini kaydetti.

Bütün Hayvanseverlere Davet

Afşin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aile olarak çok mutlu bir tablo çiziyorlar, onlara burada doğal ortamlarını oluşturduk. Sıcak aylarda havuzları kullanarak serinliyorlar. Üzerlerindeki böcekleri temizlemek için hortumlarıyla üstlerine kum atıyorlar. Aklınıza gelebilecek tüm meyve sebzeleri veriyoruz. Özellikle kuru incir en sevdikleri meyve. Siyah üzüm ve marul yemeyi de çok seviyorlar. Onlar bizim evlatlarımız, can dostlarımız. Ben yanlarından her geçtiğimde mutlaka onlarla ilgileniyorum. Bakışlarındaki sevgiyi görebiliyoruz. Yeryüzü sadece bize ait değil milyarlarca canlıya ait. Bütün hayvansever dostlarımızı yeni yavrumuzu görmeye bekliyoruz."

İsmi, Öneriler İle Belirlenecek

Afşin, yavru file henüz isim verilmediğini belirterek, hayvanseverlerden gelecek isim önerilerini değerlendireceklerini de sözlerine ekledi.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

TÜRKİYE
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı