04 Ekim 2022
485
ABONE OL

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Anlamı ve Önemi

Ekosistem içerisinde yaşayan bütün canlılar birlikte var olur. Yaşamını bir arada sürdüren canlılar doğanın ekolojik dengesini korur. Dolayısıyla bizler insanlar olarak, hayvanların yaşamımıza olan katısını göz ardı etmeyerek dünyayı hayvanlar için daha iyi bir hale getirmeliyiz. Bu kapsamda, ortalama bir asırdır her yıl 4 Ekim’de kutlanan Dünya Hayvanları Koruma Günü, evrensel olarak hayvanların refahını yükseltmeyi hedefler.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Anlamı ve Önemi

İlk olarak İsviçre, Çekoslovakya, Avusturya ve Almanya’da kutlanan Dünya Hayvanları Koruma Günü, 1931’in Mayıs ayında İtalya’nın Floransa şehrinde Uluslararası Hayvanları Koruma Kongresi toplantısında oylama ile evresel olarak kutlanma kararı alındığından beri her sene kutlanır. Tüm dünyada 70’den fazla ülkede kutlanan bu özel gün, hayvan hakları konusunda farkındalık yaratmak için fırsattır.

Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde hayvan hakları için farkındalık çalışmaları yapılır. Türkiye’nin de arasında yer aldığı pek çok ülkede sahiplendirme ve bağış için birçok etkinlik gerçekleştirilir. Dünyanın birçok ülkesinden aktivistler Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü, hayvanların karşılaştığı kritik problemlere dikkat çekmek için kullanır.

Köpek Balıkları İnsanlardan Daha Çok Korkuyor

Marine Policy Dergisi, her sene ortalama 100 milyon köpek balığını insanların öldürdüğünü açıkladı. Florida Doğa Tarihi Müzesi’nin Uluslararası Köpek Balığı Saldırı Dosyası’na bakıldığında ise köpek balıklarının her sene 6 insanı öldürdüğü biliniyor. Bu bilgiler ışığında köpek balıklarının insanlar tarafından daha çok zarar gördüğü söylenebilir.

Hayvanlar Üzerinde Deneyler Yapılıyor

Hayvanlar üzerinde kozmetik ve tıp alanı için uzun ve korkunç deneyler yapılıyor. Ne yazık ki birtakım laboratuvarlar hayvanları korkunç bir şekilde tutarak bilimsel bilgi ve yenilik adına hayvanlara kötü deneyimler yaşatıyor.

Japonya Her Yıl Yüzlerce Balina Katlediyor

Japonya, her sene hamile dişilerinde içerisinde bulunduğu yüzlerce minke balinasını öldürüyor. İzlanda ve Norveç de balinaların öldürülmesine göz yumuyor.

Küresel Isınma ile Hayvan Soyları Tükeniyor

Küresel ısınma nedeniyle hayvan türleri yok olma tehlikesi ile karşı karşıya!  Küresel iklim değişikliği sebebiyle birçok hayvan türü yok oluyor. Orangutanlar, kaplanlar, gergedanlar, kutup ayıları ve filler; küresel ısınma sorunu sebebi ile nesli tükenen hayvanlar arasında yer alıyor.

Siz de 4 Ekim Dünya Hayvanlar Günü’nde kapınızın önüne bir kap su bırakarak ya da kurumlarla iletişime geçerek hayvan hakları ile ilgili farkındalık oluşturabilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

TÜRKİYE
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı