26 Temmuz 2021
496
ABONE OL

İEÜ'lü Burçak Şenman, Uluslararası Ritmik Cimnastik Turnuvası'nda 2 Şampiyonluk Elde Etti

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İÜE) öğrencisi 18 yaşındaki milli cimnastikçi Burçak Şenman'ın, Fransa'nın ev sahipliğinde çevrim içi düzenlenen Uluslararası Ritmik Cimnastik Turnuvası'nda 2 kupa kazandığı bildirildi.

İEÜ'lü Burçak Şenman, Uluslararası Ritmik Cimnastik Turnuvası'nda 2 Şampiyonluk Elde Etti

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, 14 Temmuz'da farklı ülkelerden 25 sporcunun katıldığı yarışmaya Halkapınar Spor Salonu'ndan canlı olarak katılan İzmirli Şenman, kıdemli kategorisinde hem labut hem top aletinde şampiyon oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İEÜ Meslek Yüksekokulu Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Programı öğrencisi Burçak Şenhan, cimnastiğe henüz 3 yaşındayken başladığını ve yeteneğiyle hocalarının da dikkatini çektiğini belirtti.

Henüz 11 yaşındayken Milli Takım’a girmenin gururunu yaşadığını aktaran Şenhan, bugüne kadar ulusal ve uluslararası 50 madalya ve kupa kazandığını dile getirdi.

Burçak Şenhan, geçen yıl 30 Ekim'de meydana gelen depremde Bornova’daki evlerinin ağır hasar alması sonucu, ailesiyle birlikte taşındığı Güzelbahçe’de çalışmalarına devam ettiğini belirterek, "Uluslararası Cimnastik Federasyonunun düzenlediği turnuva, salgın nedeniyle bu yıl çevrim içi yapıldı. Ancak yüz yüze yapılan yarışmadaki kurallar geçerliydi.” dedi.

“Online gerçekleşen birçok yarışmada, hareketlerinizi video ile kaydederek yarışmaya yolluyorsunuz.” diyen Şenhan, “Fransa’daki turnuvada ise, performansımı canlı sergiledim. Tek hakkım vardı hereketlerimin birini labut, diğerini de top kullanarak yaptım. Hem labut hem de topla sergilediğim performansla iki birincilik aldım.” dedi.

“Turnuva öncesinde heyecanım da artmıştı.” ifadelerini kullanan Şenhan, “Yarışma başladığında ise birden sakinleştim. Kendime güvenerek hareketlerimi rahatça yaptım. Dereceye gireceğime inanıyordum, hareketlerimi yaptığım sırada kendi kendime 'Bu iş oldu Burçak' dedim. Öyle de oldu, çok mutluyum. Kupalarım kargoya verildi, gelince odamın en güzel yerine kupalarımı yerleştireceğim." diye konuştu.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler