27 Ağustos 2020
1419
ABONE OL

Çeşme Su Sporları

Çeşme ve çevresinin coğrafi özellikleri göz önüne alındığında bölgenin su sporları için ne kadar önemli bir konuma sahip olduğu ortaya çıkıyor. Çeşme gerek ulusal gerekse uluslararası çok fazla aktiviteye ve festivale ev sahipliği yapmaya devam ediyor.  

Çeşme Su Sporları

Ağırlıklı olarak, Alaçatı koylarında yapılan Rüzgar Sörfü (Windsruf) sporu bölgeyi eşsiz bir nokta haline getirmiştir. Çünkü, Rüzgar Sörfü için oldukça elverişli olan koyları su sporu meraklıları için de inanılmaz bir cazibeye sahiptir.

Çeşme’de yapılabilen su sporları arasında bulunan rüzgar sörfü uygun ekipmanlar kullanılarak yelkenin rüzgarla dolması sayesinde sörf tahtasına yön verilen bir spordur. Bu nedenle, Çeşme Alaçatı’nın elverişli rüzgarları bölgeyi sayılı sörf alanlarına arasına sokmuştur.

Çeşme Su Sporları

Çeşme de sadece rüzgar sörfü yapılmamaktadır. Ayrıca uçurtma sörfü (kitesurf) olarak bilinen uçurtmaya doldurulan havanın sörf tahtasına deniz yüzeyinde yön verilmesi sayesinde yapılan sporda yapılabilmektedir.

Hem Çeşme hem de Alaçatı’da profesyonel eğitmenler ve kurslar ile su sporları gelişmektedir. Özellikle Çeşme’nin su sporları alanında çok zengin seçeneklere sahip olması, bu bölge için su sporlarını daha da önemli bir hale getirmektedir.

Bölge de yapılan sporlar ise kısaca şöyledir; su kızağı (jet ski), su kayağı (wakeboard), dalış etkinlikleri, kürek sörfü (sup sörf), deniz paraşütü (parasailing), diz tahtası (kneeboard), kano gezileri, flyboard, deniz bisikleti ve daha birçok spor yapılabilmektedir.

Kısaca, bu sporların ne olduğuna değinmek gerekirse; jet ski denizde su püskürterek ilerleyen ve altında herhangi bir kavis olmayan düz su aracıdır. Su kayağı, bir sürat teknesinin arkasındaki ipe tutunarak kayak üzerinde gitmeye çalışılan bir spordur.

Kürek sörfü durgun veya hafif dalgalı denizlerde, göllerde veya akarsularda kürek ve sörf tahtası ile yapılan bir spordur. Deniz paraşütü deniz ve kara üzerinde özel bir tekneye ve araca bir halatla bağlı paraşütle uçulan bir spordur.

Kneeboard diz yuvalarının üzerinde dizlerinizi ve diz altı ayaklarınızı yerleştirerek dengede durduğunuz, hızlı giden su taşıtına bağlanarak ilerlemeyle gerçekleşen bir aktivitedir. Flyboard Jetski’nin suyu itiş gücünü kullanarak ayaklarınıza ve kollarınıza güç vererek sizin 8 ile 10 metre arasında uçmanızla yapılan bir aktivitedir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler