21 Ağustos 2020
1669
ABONE OL

Çeşme’de Sörf Yapılacak Yerler

Sörf, ekstrem doğa sporları arasında yer alan ve adrenalin sevenlerin sıklıkla tercih etmekte olduğu bir spordur. Genellikle yaz aylarında daha çok yapılan sörf, yılın her mevsiminde yapılabilmektedir. Fakat kış aylarında sörf yapabilmek için soğuk havaya elverişli olan kıyafet seçiminin yapılması soğuk ve rüzgârın etkisini azaltarak heyecanlı bir sörf deneyimi yaşanmasını sağlayacaktır

Çeşme’de Sörf Yapılacak Yerler

Sörf genellikle açık denizlerde kıyıya vurmakta olan yüksek dalgaların ve şiddetli rüzgârın yardımıyla özel bir tahta ile yapılan bir doğa sporudur. İnsanların en fazla tercih ettiği sörf çeşidi dalga sörfü olarak bilinse de birçok sörf çeşidi bulunmaktadır. Bunlar yelkenli sörf, motorlu sörf ve paraşütlü sörf olarak sayılabilmektedir.

Dünyada ve ülkemizde sörf sporu için uygun olan birçok rota bulunmaktadır. Çeşme, rüzgâr sörfü için dünyanın en uygun beş rotasından biridir. Türkiye de ise sörf sporuna elverişli olması yönüyle ilk sırada gelen Çeşme yerli ve yabancı birçok sörfçüye ev sahipliği yapmaktadır.

Sörf için Çeşme’yi tercih eden sörfçülere lisanslı eğitmenler tarafından sörf dersi verilmektedir. Verilen bu sörf eğitimi yaklaşık olarak üç saattir. Eğitimde sörf yapabilmenin püf noktaları, tahtaya nasıl çıkılması gerektiği, tahta üzerinde nasıl ayakta durulması gerektiği, tahtaya nasıl yön verilebileceği ve tahtanın sudan nasıl çıkarılması gerektiği anlatılır.

Sörfçü bütün bu bilgiler ışığında heyecan verici bir sörf yolculuğu için suya iniş yapar.

Sörf Sporunun Cenneti Çeşme

Dünyanın ilk beş sörf noktasından biri olan Çeşme ülkemizde sörf sporu denilince akla ilk gelen yerdir. Dolayısıyla sörf sporunun başkenti sayılan Çeşme, sörf sporu için gerekli olan bütün şartlara sahiptir. Özellikle rüzgâr sörfü için oldukça elverişli olan Çeşme, dünyaca ünlü olan sporcuları ağırlamaktadır.

Çeşme’de bulunan Alaçatı, plajlarının uzun olması ve sakin denizi sayesinde sörf sporu için çok elverişli olan bir tatil beldesidir. Ayrıca, yılın her mevsiminde rüzgarın olması Alaçatı’yı her mevsim sörf için elverişli kılmaktadır.  

Her yıl çok sayıda sörfçüye ev sahipliği yapan Alaçatı, birçok doğa sporuna da elverişlidir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler