31 Ağustos 2020
781
ABONE OL

Alaçatı Doğa Sporları ve Bisiklet Rotaları

Şehrin stresinden uzakta, doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenler için en güzel aktivitelerden biri doğa sporları ve bisiklet sürmektir. Alaçatı’da doğa sporları ve su sporları için birçok rota yer alıyor.

Alaçatı Doğa Sporları ve Bisiklet Rotaları

Rüzgar Sörfü ve Kite Sörf

Yıl boyunca sürekli esen rüzgarı ile dünyanın sayılı rüzgar sörfü cennetlerinden birisi Alaçatı’dır. Koyun sığ suları ve korunaklı oluşu sebebiyle sörfe başlamak için ideal bir lokasyondur. Alaçatı Marina’dan hemen sonra sahilde yer alan sörf okulları sörf eğitimi veriyor. Kite Sörf yapmak isteyenler ise koyun karşısında yer alan kite alanında hem ders alabiliyor hem de pratik yapabiliyor. Kite sörfün asıl merkezi Altunkum yolundaki Pırlanta Koyu’dur.

Bisiklet Yolu ve Trekking Rotaları

Ovacık Parkuru

Çakabey – Ovacık – Ovacık Mevki – Azmak Koyu – Çeşme Bağları

Parkur, Alaçatı’nın güneyinde Çeşme ile Alaçatı arasında bulunan Ovacık düzlüğünde ve Çakabey hafif dağlık alanından geçiyor. Toplam 28 km uzunluğundadır. Yol boyunca yer yer asfalt ve toprak yollarından geçerek Ovacık düzlüğünde bulunan enginar tarlalarından geçerek Azmak Koyu’nda Ege Denizi’ni seyre dalabilirsiniz.

Ovacık’a vardıktan sonra daha zorlu bir yol sizi bekliyor. Bir miktar yokuş çıkarak Çakabey’e varıyorsunuz. Yolun geri kalanında Alaçatı ve Ilıca manzarası eşliğinde toprak yoldan sonra Alaçatı’ya varmış oluyorsunuz.

Karaköy Parkuru

Karaköy – Zeytineli – Mersin Koyu – Azmak Mevki – Alaçatı

Parkurun başlangıç noktası Alaçatı’dan İzmir istikametine doğru eski İzmir – Çeşme karayolunun 7. kilometresinde bulunan Karaköy yol sapağıdır. Yolun ilk kilometrelerinde 300 yıllık geçmişi bulunan terk edilmiş Karaköy’ün eski taş evleri arasından geçip toprak yoldan devam ediyorsunuz.

Yaklaşık 9 km yol aldığınızda Ege Denizi’ni tekrardan görüyorsunuz. Mersin Koyu’ndan devam ederek Alaçatı Port Evleri’ne ulaşıyorsunuz. Artık Alaçatı’ya geri dönmüş oluyorsunuz. Rotamız 34 km uzunluğundadır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler