18 Ağustos 2020
608
ABONE OL

Alaçatı'da Rüzgâr Sörfü

Spor denildiği zaman aklınıza her ne kadar rutin olarak yapılan spor dalları geliyor olsa da bazı spor aktiviteleri var ki, heyecanı yüksek ve adrenalin doludur. Bu sporlar arasında bulunan sörf, hafife alınmayacak kadar ciddi bir spordur. Sörf denildiğinde ise ilk akla gelen Alaçatı olur, çünkü Alaçatı rüzgarının bol olmasından dolayı ideal bir konumdadır.

Alaçatı'da Rüzgâr Sörfü

Sörf sporuyla yakından ilgilenen herkes Alaçatı’yı kusursuz olarak bilir. Alaçatı, dünyanın birçok ülkesindeki sporcular tarafından bilinir. Bunun için yılın belli dönemlerinde yabancı turist akınına uğrar.

Alaçatı ilk olarak 90’lı yıllarda keşfedilmiş ve o yıllardan sonra giderek dikkatleri üzerine çekmeyi başlamıştır. Beldede sörf okulları hizmet verirken bu hizmeti yalnızca turistlere değil sörf eğitimi almak isteyen herkese vermektedir. Yaklaşık olarak 20 yıldır sörf sporcuları yarışmaları ve antrenmanlarını burada gerçekleştirirler.

Alaçatı, sadece sörf ile değil denizi ve lüks otelleriyle de dikkatleri üzerine çekmiştir. Yeşil ve mavinin dünyanın neresine giderseniz gidin en çok uyum sağladığı belde olan Alaçatı, Ege bölgesinin adeta kalbi olmayı da başarmıştır.

Alaçatı’da yapılacak olan sporlar arasında Windsurf ve Kiteboard’da vardır. Buradaki okullar eğitimlerini verirken isteyenlere istedikleri sörf konusunda gerekli desteği sağlamaktadırlar. Eşsiz bir güzelliğe sahip olması spor yaparken aynı zamanda tatil yapılmasına da zemin hazırlamıştır.

Alaçatı’nın iklimi ve denizin sörf’e yatkın olması, Ege bölgesindeki şehirlerin tamamından da farklı olmasına imkân tanımıştır. Diğer şehirlere göre poyrazın daha fazla esiyor olması, aynı zamanda buranın daha serin olmasına neden olmuştur.

Ege’yi bilenler sıcaklığın ne kadar rahatsız edici boyutta olduğunu bilir. Alaçatı’da ise sıcak rahatsız edici boyutta değildir. Sadece sörf değil aynı zamanda hem serinliğin hem de denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Alaçatı’da neredeyse her mevsim sörf yapılabilir. Yılın 365 gününden 330 günü neredeyse rüzgârın tam da sörf için estiği zamandır. Bu da sürekli olarak rüzgar sörfünün yapılabileceğini gösterir.

Sörf Sporu Dalları Nelerdir?

Sörf, Windsurf ve Kitesurf şeklinde ayrılmıştır. Her ikisinde de amaç, rüzgâra karşı koymaktır. Ancak bu iki sporun arasındaki fark biri profesyonel olduğunuz zaman yapılabilir diğeri ise turistik olarak yapılır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler