12 Kasım 2021
447
ABONE OL

Türk İhraç Ürünleri Çin İthalat Fuarı'nda Tanıtıldı

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, hedef pazar olarak belirledikleri Çin Halk Cumhuriyeti'ne 10 milyar dolarlık ihracat yapmayı hedeflediklerini bildirdi.

Türk İhraç Ürünleri Çin İthalat Fuarı'nda Tanıtıldı

Birlikten yapılan açıklamaya göre Şanghay kentinde 5-10 Kasım'da düzenlenen Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na EİB tarafından Milli Katılım Organizasyonu düzenlendi.

Covid-19 salgını kapsamındaki seyahat kısıtlamaları nedeniyle 8 Türk firmanın katıldığı fuarda Türkiye’yi Şanghay Ticaret Ataşeliği temsil etti.

Tüketici ve gıda ürünlerinin tanıtıldığı fuarda tatlılar, kuru meyveler, zeytinyağları ve zeytin içeren ürünler için tadım etkinlikleri de düzenlendi.

Fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eskinazi, Çin'in ihracatçı kimliği yanında ithalatçı kimliği olduğunu dünyaya duyurmayı amaçladığı bu fuarın Uzak Asya pazarının en önemli buluşma noktalarından biri olduğuna işaret etti.

Aralarında Çin, Japonya, Güney Kore, Endonezya, Avustralya ve Malezya'nın bulunduğu 15 Asya Pasifik ülkesinin bir araya gelerek Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık (RCEP) anlaşmasına imza attığına dikkati çeken Eskinazi, "15 ülkenin bir araya gelmesiyle 2,2 milyar insanın yaşadığı, dünyanın en büyük serbest ticaret alanı oluştu. Küresel ticaretten yüzde 30 pay alıyorlar. Türk ihracatçıları olarak bu bölgeyi ihracatta hedef pazar olarak görüyoruz. Malezya, Singapur ve Güney Kore ile olan serbest ticaret anlaşmalarımızın diğer ülkelerle genişletilmesini istiyoruz. Ticaret Bakanlığımızın lojistik merkezler desteğiyle Çin’e ihracatımızı 10 milyar dolara çıkarmak istiyoruz" dedi.

Açıklamada Türkiye’den Çin’e yapılan ihracatın 2021 yılının Ocak - Ekim döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29 artışla 2 milyar 115 milyon dolardan 2 milyar 727 milyon dolara, gıda sektörü ihracatının ise yüzde 86 artışla 162 milyon dolardan 302 milyon dolara yükseldiği belirtildi.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler