02 Eylül 2021
647
ABONE OL

MÜSİAD İzmir Şubesi, Kenya İle Ticari İş Birliğini Güçlendirmeyi Hedefliyor

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi, Kenya'nın Ankara Büyükelçisi Johnson Mogoa Kimani Ondieki'yi misafir etti.

MÜSİAD İzmir Şubesi, Kenya İle Ticari İş Birliğini Güçlendirmeyi Hedefliyor

MÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi Ertuğrul Gazi Konferans Salonu'nda "Kenya ile iş yapmak" konulu toplantı düzenlendi.

Kenya'nın Ankara Büyükelçisi Johnson Mogoa Kimani Ondieki, toplantıda, MÜSİAD İzmir üyelerine sunum yaparak ülkesindeki yatırım fırsatlarını anlattı.

Kenya ile Türkiye arasındaki ticaretin istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü aktaran Ondieki, Kenya'nın üretime odaklandığını ve ülkeye yatırımda bulunan iş insanlarına geniş fırsatlar sunduğunu belirtti.

Ondieki, Türkiye ile müstakbel ortaklar, yatırımcılar ve iş insanları ile sıkı çalışmalar yürüttüklerine dikkati çekerek, "Kenya başlıca dört alana odaklanmaya çalışıyor; üretim, uygun fiyatlı konut, herkesi kapsayan sağlık ve gıda güvenliği. Bu çerçevede ülkemizin 2030 vizyonu doğrultusunda Kenya'nın kalkınma tasarısına öncülük etmesi beklenmektedir. Ülkelerimiz arasındaki karşılıklı ilişkileri daha da güçlendirmeye yardımcı olmaktan onur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

"Afrika İle Aramızda Kardeşlik Hukuku Var"

MÜSİAD İzmir Şube Başkan Yardımcısı ve Global Saha-Dış İlişkiler Kurulu Başkanı Zekeriya Hazırbulan, Türkiye'de 89 noktada, dünyada 95 ülkede 225 irtibat noktasıyla etkin olan MÜSİAD'ın İzmir Şubesi olarak Büyükelçi Ondieki'yi ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

MÜSİAD'ın Afrika'da 13 şube ve 2 temsilcilikle hizmet verdiğini kaydeden Hazırbulan, Afrika'nın gelecek için önemli bir coğrafya ve aktör olduğuna işaret etti.

Hazırbulan, Kenya'nın Türkiye için Afrika'daki stratejik ortaklardan biri olduğunun altını çizerek, "Afrika ile aramızda kardeşlik hukuku var. Ticari ilişkilerimizi de bu kardeşlik hukuku temelinde geliştiriyoruz. İş insanları olarak İzmir ve Kenya'nın sahip olduğu avantajları en iyi şekilde değerlendireceğimize inanıyoruz. MÜSİAD İzmir iş dünyası temsilcileri olarak karşılıklı güven tesis ederek Kenya ile ekonomik ilişkilerimizi hep birlikte geliştirip güçlendireceğiz." dedi.

Toplantının sonunda Zekeriya Hazırbulan, Kenya'nın Ankara Büyükelçisi Johnson Mogoa Kimani Ondieki'ye hediye takdim etti.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler