02 Mart 2021
425
ABONE OL

MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Bilal Saygılı Büyüme Rakamlarını Değerlendirdi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şube Başkanı Bilal Saygılı, Türkiye'nin 2020'de yüzde 1,8 büyümesini "takdire şayan bir performans" olarak değerlendirdi.

MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Bilal Saygılı Büyüme Rakamlarını Değerlendirdi

Saygılı, yaptığı yazılı açıklamada, Covid-19 salgınının yıl genelinde küresel ekonomide daha önce yaşadığı hiçbir krizle kıyaslanamayacak kadar büyük bir belirsizlik ortamı oluşturduğunu bildirdi.

Salgın sürecinde küresel sistemin hem arz hem de talep yönüyle büyük bir şoka girdiğini belirten Saygılı, sermaye, mal ve insan hareketliliğinin de neredeyse durma noktasına geldiğini ifade etti. 

Böyle bir ortamda Türkiye'nin yüzde 1,8 büyüdüğünü aktaran Saygılı, "Bunu takdire şayan bir performans olarak değerlendiriyoruz. Aynı zamanda yılın son çeyreğinde yüzde 5,9 oranında büyüyen Türkiye ekonomisi, G20 ülkeleri içerisinde 2020 genelinde Çin ile pozitif büyümeyi başaran tek ülke olmuş ve bu zorlu süreci en az hafif hasarla atlatan ülkelerin başında yer almaktadır.

Elbette söz konusu büyüme performansımızın sürdürülebilir niteliğe kavuşabilmesi için önümüzde uzun ve zorlu bir yol bulunmaktadır. Bu süreçte Covid-19'la mücadeleyi oldukça dikkatli biçimde sürdürerek ekonomik aktivitedeki canlılığı muhafaza etmeliyiz. Bu potansiyeliyle ülkemizin 2021 yılı ve sonrasını kapsayan dönemde birbiriyle uyumlu para ve maliye politikalarının da itici gücüyle pozitif büyüme performansını artırarak sürdüreceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler