30 Temmuz 2021
622
ABONE OL

İzmir Ticaret Borsası Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

İzmir Ticaret Borsası'nın temmuz ayı meclis toplantısında İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne konuk oldu.

İzmir Ticaret Borsası Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Konak ilçesinde bir otelde meclis toplantısı öncesinde İzmir Ticaret Borsası (İTB) tarafından düzenlenen 5. Tarım Gençlerle Yükseliyor Fikir Yarışması'nın Ödül Töreni gerçekleşti.

Törenin açılışında konuşan İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, dünya nüfusunun gıda ihtiyacının nasıl karşılanacağının önemli tartışma konularının başında yer aldığını söyledi.

Tarımsal nüfusun yaşlanması ve tarımsal işgücü temininde yaşanan sıkıntılara da değinen Kestelli, "Önemli bir tarım ülkesi olan ülkemiz için de bu durum geçerli. Nitekim, ortalama çiftçi yaşımız 53 civarında ve her geçen yıl yükseliyor. Tarla, bağ, bahçe ve hayvan çiftliklerimizdeki tarımsal işgücü sorununu özellikle Suriye ve Afganistan göçmenleri ile çözebiliyoruz.” dedi.

“Tarımın bilinçli yapıldığında önemli bir kazanç ve gelecek vadettiğini gençlerimize anlatmak zorundayız.” diyen Kestelli, “Onların tarım ve bağlantılı sektörleri hem önemli bir girişimcilik hem de çalışma alanı olarak görmelerini sağlayacak yaklaşımlara ihtiyacımız var." diye konuştu.

Yarışmada 2020'nin birincisi Mert Kalaylı 5 bin lira ödülün sahibi oldu. Salgın nedeniyle ödül töreni gerçekleşemeyen 2019'daki yarışmada birinci olan Salih Bodur da ödülünü aldı.

Üzüm ve İncir Değerlendirmesi

Yarışmanın ödül törenin ardından İTB temmuz meclis toplantısına geçildi.

İzmir'e yeni atanan İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne'nin konuk olduğu toplantıda da konuşan Kestelli, bölgede hasat sezonunun yaklaştığı incir ve üzüm hakkında bilgi verdi.

"Şimdilik çok genel bir ifade ile iki üründe de normal bir sezonun bizleri beklediğini söyleyebilirim" diyen Kestelli, Sultani çekirdeksiz üzüm üretim bölgesinde, mart ayı içerisinde yaşanan don sonrası bağların çok zarar görmediğine işaret etti.

Kestelli, "Lokal olarak bazı küçük bölgelerde meydana gelen dolu yağışının az da olsa bir zarar meydana getirdiğini, doğuşların iyi olduğu ve salkımlarda şu an için etkili bir zararın gözlenmediğini, şu an için ciddi ve kitlesel bir hastalık- zararlı durumun söz konusu olmadığını görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İncirde ise ağaçlarının gelişim durumlarının iyi olduğuna değinen Kestelli, bölgelere göre oranı değişmekle birlikte meyve tutumlarının en az geçen yıl seviyesinde olabileceğini tahmin ettiklerini dile getirdi.

İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ise davetlerinden dolayı İTB yönetimine teşekkür etti.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
6 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
5 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
4 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
3 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
2 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
1 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler