22 Şubat 2021
360
ABONE OL

İthalat Genel Müdürü Ahmet Erkan Çetinkayış, MÜSİAD İzmir Şubesi Üyeleriyle Çevrimiçi Buluştu

İthalat Genel Müdürü Ahmet Erkan Çetinkayış, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi'nin düzenlediği çevrimiçi toplantıda şube üyeleriyle bir araya geldi.

İthalat Genel Müdürü Ahmet Erkan Çetinkayış, MÜSİAD İzmir Şubesi Üyeleriyle Çevrimiçi Buluştu

MÜSİAD İzmir Şubesinden yapılan açıklamada, "Dost Meclisi" isimli video konferans toplantı serisinin bu haftaki konuklarının Çetinkayış ve İthalat Genel Müdür Yardımcısı Murat Gören olduğu bildirildi. 

Toplantıda konuşan Çetinkayış, üyelerin sorularını yanıtladı. 

Salgınla birlikte 18 Nisan'dan itibaren uygulanan ilave vergilerin sayısını 2 katına çıkardıklarını belirten Çetinkayış, "Yerli üreticileri ithalata karşı korumak için böyle bir yola gittik. Gümrük Birliği ile beraber sanayi ürünlerinde düşük vergiler başladı, biz de ilave vergilerle yerli üreticimizi korumak için tedbirler aldık.” dedi.

Tarım ürünleri, üzerinde hassasiyetle durduklarını ve yüksek vergilerle yerli üreticiyi koruduklarını ifade eden Çatinkayış, “Ama zaman zaman içerideki arz - talep dengesi gözetilerek belli dönemlerde vergileri indirip yükseltebiliyoruz. İthalat ürünlerinde var olan talebe yönelik istekler varsa bunları da değerlendiriyor gerekli revizeleri yapıyoruz." açıklamasında bulundu.

MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Bilal Saygılı da şubenin 320 üyesinin bulunduğu, bu üyelerin de 44 bin kişiyi istihdam ettiğini ifade etti. 

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler