29 Aralık 2020
403
ABONE OL

Eskinazi, Gerçekçi Bir Ücret Belirlendi

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, pandemi şartları altında, asgari ücrette gerçekçi bir rakamın ortaya çıktığını bildirdi.  

Eskinazi, Gerçekçi Bir Ücret Belirlendi

Jak Eskinazi, yaptığı yazılı açıklamada, yeni asgari ücretin, işçilerin emeğini enflasyon karşısında, ihracatı ise rekabetçilikte koruyan bir dengede olduğunu kaydetti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonunda işçi tarafını temsil eden Türk-İş'in "Asgari ücret 3 bin liranın altında olmasın" söylemini haklı bulduğunu aktaran Eskinazi, "Biz sanayici ve ihracatçıyız. Bizim ürettiklerimizin daha yoğun talep görmesinde asgari ücret en önemli parametrelerden bir tanesi. Alım gücünün yüksek olması bizim için de hayati derecede önemli. Asgari ücretlinin harcamalarının büyük çoğunluğunu oluşturan temel gıda maddeleri, elektrik, su, doğal gaz, kira gibi ana kalemlerdeki artış asgari ücrete verilen artış seviyesinde ya da altında. Ancak, pandemi şartlarında hem üretimin düştüğü hem de maliyetlerin arttığı ortamda belirlenen asgari ücret beklentilerin uzağında kaldı gibi gözükse de gerçekçi bir ücret belirlendi." açıklamasında bulundu.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler