12 Ekim 2020
379
ABONE OL

Vali Köşger, Eğitimde İkinci Aşamaya Geçilmesinden Dolayı Düzenlenen Törene Katıldı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yüz yüze eğitime geçiş planlaması doğrultusunda ikinci aşamanın başlaması dolayısıyla Bornova Fatih Sultan Mehmet İlkokulundaki törene katıldı. 

Vali Köşger, Eğitimde İkinci Aşamaya Geçilmesinden Dolayı Düzenlenen Törene Katıldı

Sınıfları ziyaret eden Köşger öğrencilere dezenfektan, maske, kolonya, silgi, boya ve hikaye kitapları hediye etti. Köşger, EBA destek noktasını ziyaret etti. Köşger, öğretmenlerden de bilgi aldı. Köşger, törenin anısına bahçeye zeytin fidanı dikti. 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Köşger, okulların kısmen de olsa açılmasıyla çok mutlu olduklarını söyledi.

Köşger, ülke olarak salgına kısa zamanda adapte olduklarını ve eğitimde de adaptasyonun gerçekleştiğini belirtti. 

İzmir'de 545 noktada, evinde internet erişimi olmayan çocuğa destek verildiğini, 30 EBA destek aracı olduğunu ifade eden Köşger, online eğitime adapte olma konusunda en hızlı davranan ülkelerden olduğumuzu ve bu yüzden büyük aksaklıkların yaşanmadığının altını çizdi.

Ancak Köşger, "Buna rağmen öğrencilerimizle ve öğretmenlerimizle yaptığımız görüşmelerde yüz yüze eğitimin yerinin hiçbir şekilde doldurulamayacağı ifade ediliyor. Bence de doğrudur. Eğitim sadece bir didaktik yukarıdan üstenci bir söylemle gerçekleşen bir şey değil. Bizzat çocuğun yüzüne bakarak, başını okşayarak, ona öğretmenlerimizin kendi halleriyle örnek olarak, terbiye vererek gerçekleştirdikleri bir süreç. Bu anlamda yüz yüze eğitimin yerini hiçbir şey dolduramaz." diyerek yüz yüze eğitimin öneminden bahsetti.

Bugün ikinci aşamada öğrenciler için yüz yüze eğitimin başladığını aktaran Köşger, "İnşallah kısa sürede bu sağlık sorununun, tüm dünyayla birlikte ülkemizden de kaybolup gitmesini temenni ediyorum. Bütün meslekler işinin başına dönsün, ülke normal çalışma düzenine dönsün." ifadelerini kullandı. 

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
29 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler