21 Eylül 2020
416
ABONE OL

İzmir'deki Üniversiteler Uzaktan Eğitime Hazır

Dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle güz döneminde birçok bölüm için uzaktan öğretim kararı alan İzmir'deki üniversiteler, gelecek ay başlaması planlanan "2020-2021 Akademik Yılı" hazırlıklarını tamamladı.

İzmir'deki Üniversiteler Uzaktan Eğitime Hazır

Yaklaşık 175 bin üniversite öğrencisinin eğitim aldığı İzmir'de, aralarında Ege ve Dokuz Eylül üniversitelerinin olduğu 6 devlet ve 4 vakıf olmak üzere toplam 10 üniversite bulunuyor.

Öğretim dönemlerinde öğrencilerle yoğunluk yaşayan kampüsler ise uzaktan eğitimden dolayı bu göz dönemini sakin geçirecek. 

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve daha sonra tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle bu dönemde de birçok bölümde uzaktan eğitime devam etmeye karar veren üniversiteler, öğrencilerinin en iyi şekilde ders alabilmesi için çalışmalar yaptı.

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, öğrencisiz kampüsün kendileri için ciddi bir mahzunluk oluşturduğunu ama sağlığın her şeyden önemli olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığının almış olduğu kararlara katkıda bulunmanın yanı sıra eğitim öğretimin kaliteden en az ödün verilecek şekilde yürütülmesi adına uzaktan eğitime devam etme kararı aldıklarını belirten Budak, bu anlamda gerekli çalışmaları titizlikle yürüttüklerini ifade etti.

Prof. Dr. Budak, derslerin salgından önce Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nce geliştirilen "Egeders" başta olmak üzere çevrimiçi eğitim-öğretim altyapısı kullanılarak yapılacağını anımsatarak, "Salgınla daha önceden yapmış olduğumuz bu altyapı yatırımları bir haftada entegre olmamızı sağladı. Güz döneminde de ağırlıklı olarak uzaktan eğitim olacağı için Egeders programına yeni güncellemeler yaptık.” dedi.

Özellikle öğrencilerin ders materyaline ulaşıp ulaşmadığını ve dersi veren hocanın bunu kontrol etmesi adına yazılımlarında güncelleme yaptıklarını vurgulayan Budak, “Egeders uygulaması tamamıyla yerli. Şu anda birçok üniversite tarafından talep edilen, hatta özel lise ve ortaokullar tarafından talep edilen bir program." ifadesini kullandı.

Söz konusu sistemi geliştiren hocalara teşekkür eden Necdet Budak, salgınla ilgili aşının da bir an önce bulunması temennisinde bulundu.

Budak, yeni akademik yıla tam olarak hazır olduklarını vurgulayarak, güz dönemine tam olarak hazır olduklarını ve amaçlarının ülkemizin geleceği öğrencilerin eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksamaması olduğunun altını çizdi.

Yaz ayı boyunca gerekli tüm akademik birimler ile görüştüklerini belirten Budak, sorun tespiti yaptıklarını dile getirdi. Gerekli düzenlemeleri ve çözümleri geliştirdiklerini belirten Budak, herhangi bir sorun çıkmadan uzaktan eğitimi kaliteli bir şekilde gerçekleştirebileceklerini vurguladı.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Aşkar: "Nitelikli eğitim için her şey hazır"

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar da üniversite olarak Türkiye'de uzaktan eğitimi en iyi uygulayan ve sisteme en hızlı geçiş sağlayan kurumlardan biri olduklarını söyledi.

Koronavirüs öncesinde geliştirdikleri "Akıllı Kampüs" uygulamasıyla teknoloji destekli eğitim modelini benimseyerek tüm stratejilerini bu doğrultuda oluşturduklarını anlatan Aşkar, uzaktan online eğitim kapsamında tüm teknolojik yatırımları gerçekleştirdiklerini, sıkıntısız ve sorunsuz bir şekilde ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak çözümler ürettiklerini aktardı.

2020-2021 akademik yılda öğrencilerin interaktif ve verimli bir eğitim süreci geçirmesi için hazırlıkları tamamladıklarını vurgulayan Aşkar, “Türkiye'de, Blackboard Learn, Blackboard Collaborate Öğrenme Yönetim Sistemi ile Panopto Ders Kayıt ve İzleme Sistemi'ni kapsayan eğitim teknolojilerini aynı anda kullanan tek üniversiteyiz. Üniversitemizdeki 250 derslikte video kaydedici, elektronik tahta ve kameralar mevcut. Bunların sayesinde, yaklaşık 10 bin öğrencimiz ve tüm akademisyenlerimizin süreci sorunsuz geçirmesini sağladık.” dedi.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler