15 Eylül 2021
619
ABONE OL

İzmir’de E-Spor Okuryazarlığı Eğitimi Verilecek

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ile İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığında "İzmir Espor Okuryazarlığı Eğitim Projesi" hayata geçirilecek.

İzmir’de E-Spor Okuryazarlığı Eğitimi Verilecek

İzmir Espor Okuryazarlığı Eğitim Projesi Koordinatörü Yasin Nuri Çakır, yaptığı açıklamada projeyle kentteki gençlere ve ailelere espor bilincinin kazandırılması, profesyonel esporcu ve espor koçu yetiştirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Esporun dünyada ve Türkiye’de giderek yaygınlaştığına dikkati çekerek, projeyle bu alanda yaşanan eğitim eksikliğinin giderilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Çakır, proje kapsamında 1000 genç ve 500 aileye espor odaklı etik, sağlık, temel eğitim, kariyer, STEM, sağlıklı oyun atölyeleri gibi eğitimler verileceğini aktararak, “Özellikle ebeveynlerde espor ekosistemine karşı olumsuz bir algı oluşmuş durumda. Bunun en önemli nedeni espor okuryazarlığı konusundaki eksiklik. Yani aileler esporun anlamını, ne tür faydalarının olduğunu, bazı olumsuzluklarla mücadelede nasıl kullanılabileceğinden habersiz.” dedi.

“Dolayısıyla tüm paydaşların topluma espor okuryazarlığını kazandırma sorumluluğu var.” diyen Çakır, “Aksi takdirde esporun sağlayabileceği yararlardan feragat etmenin yanında; oyun bağımlılığı, anksiyete, obezite ve omurilik rahatsızlıkları gibi sağlık problemleri ile kumar ve yasa dışı bahis gibi siber suç tehditlerinin kaçınılmaz bir sonuç olacağı unutulmamalıdır.” diye konuştu.

Espor eğitimleri için son başvuru tarihi 30 Eylül 2021 olarak açıklandı. Başvurular www.izmir.esporegitimi.com adresi üzerinden yapılabilecek.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler