30 Eylül 2020
438
ABONE OL

EÜ'de Endüstri Bitkileri ve Teknolojileri Ana Bilim Dalı Kuruldu

Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü çatısı altında çok disiplinli olarak Endüstri Bitkileri ve Teknolojileri Ana Bilim Dalı kuruldu.

EÜ'de Endüstri Bitkileri ve Teknolojileri Ana Bilim Dalı Kuruldu

EÜ'den yapılan açıklamaya göre, ana bilim dalının kurulması Yükseköğretim Kurulu (YÖK) onayıyla gerçekleşti. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, endüstri bitkilerinin doğrudan tüketilmeyip, fabrikalarda işlenerek katma değer kazandığını ve kullanıma hazır hale getirilen ürünlerin kaynağını oluşturduğunu ifade ederek, bu bitkilerin ülke ekonomisi için çok büyük bir önemi ve potansiyeli bulunduğunu kaydetti.

Ülke ekonomisine katkıda bulunacak çalışmalar kapsamında ana bilim dalında sektöre dönük araştırmalar gerçekleştirileceğini aktaran Budak, sektörlere uzman elemanlar da yetiştirileceğini belirtti.

Endüstri Bitkileri ve Teknolojileri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emre İlker de toplamda 20 öğretim üyesinin desteği ile 28 lisansüstü ders içeriği hazırlandığını kaydetti.

İlk etapta yüksek lisans programı ile öğrenime başlanacağını anlatan İlker, gelecekte doktora programı da oluşturabilmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler