25 Eylül 2020
453
ABONE OL

Bakan Selçuk’tan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Selçuk gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Öğrencilerin okullarda sınav olacaklarını ve müfredattan sorumlu olduklarını hatırlatan Selçuk, "EBA Televizyonu’nu kaçırmasınlar.” dedi.

Bakan Selçuk’tan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Okullarda hijyen konusunda gerekli hazırlıkların yapıldığını belirten Selçuk, 3 bin civarında denetmenin “okulun temiz belgesi” ile ilgili eğitim aldığını ifade etti. Selçuk, "Ama okulun öz denetimini daha çok önemsiyorum. Malzememiz var, kim istiyorsa. Sakın eksiğim vardı, alamadım, bulamadım. Kimse 'malzememiz yok' demesin, desinler gönderelim. Bir okulumuzda bir problem varsa il, ilçe yönetimi oraya müdahale ediyor. Eksiğimiz var mıdır? Vardır. Her zaman olabilir ama fotoğrafa baktığımızda yüzde 99'unun, büyük bir kısmının işlediği sistemde istisnai bir şeye bakıp, 'okulların tamamı kirli' diyemeyiz." diye konuştu.

“Kontrollü, Aşama Aşama, Sınıf Sınıf Gidelim İstiyoruz”

Selçuk bazı Avrupa ülkelerinde okulların açıldığına dikkat çekerek “Bu da bir tercih. Türkiye ile benzer koşullara sahip ülkelerin yaptığı gibi tamamını hemen alalım istemiyoruz. Bunu bakanlık olarak da istemiyoruz. Kontrollü, aşama aşama, sınıf sınıf gidelim istiyoruz. Herhangi bir risk istemiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

"Gençler için seyreltilmiş eğitim modeli sokaktaki hareketlilikten daha mı riskli?" sorusu üzerine, "Okullar dışarıya göre çok kontrollü. Okul dışında öğretmen denetimi, gözetimi olmadığı, okulların içindeki kurallar silsilesi bulunmadığı için sokaktan, tatil yerlerinden okul daha güvenli bir yer. Sürekli disiplin içerisinde gözlenen bir yer. Bu yüzden de okulların açılıp açılmamasını bu bakış açısından da görmek lazım."

“10 Gün İçinde 9 Bin EBA Destek Merkezi Açıldı”

EBA televizyonunun her çocuğun buluştuğu ortak payda olduğunu ifade eden Selçuk, bazı evlerde birden fazla çocuk olması nedeniyle sürekli tekrarlar koyduklarını kaydetti.

Şu an kurulan EBA destek merkezinin sayısının 9 bini geçtiğinin altını çizen Selçuk, "Bu kadar kısa sürede bu kadar hızlı toparlanabilen bir öğretmen, okul, il ve ilçe yöneticileri camiası dünyada var mı bilmiyorum. 10 günün içinde 9 bin EBA destek merkezi açılabilir mi? Bu nasıl bir çabadır. Yaylalar, mezralar, uzak köyler operatörlerin altyapı yapmadığı yerler var. Benim bir altyapı kurmam zaten beklenmez. Ama o çocuklara da bir seçenek sunmam lazım." diye konuştu.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler