10 Ekim 2022
748
ABONE OL

Zeytin Yaprağının Yararları Nelerdir?

Kahvaltıların vazgeçilmez öğelerinden biri olan zeytin pek çok faydaya sahiptir. Besin değeri de oldukça yüksek olan zeytinin yağı ise ülkemizde sıklıkla kullanılır. Kahvaltılık ve zeytinyağı çeşitleri ile dikkat çeken zeytin, aynı zamanda yaprağı ile de şifa bir bitkidir. Genellikle çay olarak tüketilen zeytin yaprağı, kozmetikten ilaç sektörüne kadar pek çok alanda kullanılan yapısı ile dikkat çeker. Bu nedenle sizler için kısaca zeytin yaprağının faydalarını derledik.

Zeytin Yaprağının Yararları Nelerdir?

Zeytin Yaprağı Nedir?

Son dönemlerde oldukça popüler olan zeytin yaprağı sağlık açısından pek çok fayda sağlar. Doğal bir antibiyotik olarak bilinen zeytin yaprağı alternatif bitkisel tedaviler arasında öneriliyor. Antibakteriyel etkisi saptanan zeytin yaprağı çayı ayrıca E ve C vitaminleri bakımından da oldukça zengindir.

Zeytin Yaprağının Faydaları Nelerdir?

Zeytin yaprağı E ve C vitaminleri bakımından zengindir. Bu nedenle kalp ve damar sağlığının korunmasında etkilidir. Zeytin yaprağı antioksidan içeriği sayesinde genetik hasarların önüne geçer. 

Zeytin yaprağı ayrıca mikrop öldürücü etkiye sahiptir. Düzenli kullanıldığı takdirde bağırsak ve solunum yollarında yaşanan rahatsızlıkları tedavi etmek mümkündür.

Karaciğeri koruyucu etkisi bulunan zeytin yaprağı alkole bağlı meydana gelen rahatsızlıklarda doğal bir tedavi edici bitkidir.

Zeytin yaprağı insülin direncini düşürerek şeker hastalarının yaşam kalitesini artırır.

Zeytin Yaprağı Neye İyi Gelir?

Yağ asitleri içeren zeytin yaprağı çay olarak tüketildiğinde doku ve hücre yenilenmesine destek olur.

Zeytin yaprağı merkezi sinir sistemini güçlendirir. Vücudu zararlı etkenlere karşı korur. Dikkat dağınıklığı, uyku bozukluğu gibi durumlarda zeytin yaprağı çayı tüketilmesi önerilir.

Antioksidan ve E vitamini bakımından zengin olan zeytin yaprağı çayı bağışıklık sistemini güçlendirir. Düzenli kullanım halinde hastalık riskini en aza indirir.

Zeytin Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?

Zeytin yaprağı çayı sindirimi düzenler ve bağırsakları temizler. Bu nedenle sıklıkla tüketilen bir bitkidir. Zeytin yaprağı çayı faydaları oldukça geniş bir alanda yarar sağladığı için sıklıkla tüketilir.  Zeytin yaprağı çayı tüketilirken belirli bir miktarı aşmamak oldukça önemlidir. Genellikle günlük 1-2 fincan zeytin yaprağı çayı yeterli olacaktır.

Zeytin yaprağı çayı hazırlamak oldukça kolaydır. Kaynamış suyun içerisine 5-6 adet kurutulmuş zeytin yaprağı ilave edin. Bu işlemin ardından demlenme için 10 dakika bekleyebilirsiniz. Zeytin yaprağının demini alması oldukça önemlidir. Demini alan zeytin yaprağını süzerek rahatlıkla tüketebilirsiniz. 

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
13 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
12 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
11 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
İzmir’in Meşhur Otları ve Faydaları
BİLGİ KÖŞESİ
Yazlık Kamp İçin Gerekli Malzemeler
BİLGİ KÖŞESİ
Sağlıklı ve Dengeli Uyku İçin İpuçları
BİLGİ KÖŞESİ
Portakal Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?
BİLGİ KÖŞESİ
Maydanoz Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır?
BİLGİ KÖŞESİ
Ada Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?