04 Kasım 2022
464
ABONE OL

Yeni Taşınanlar İçin Hayatı Kolaylaştıracak Öneriler

Taşınmak oldukça stresli ve yorucu bir iştir. Karşınıza sürekli fazladan işler çıkacağının bilincinde olmak, taşınma süreci ile başa çıkabilmek için ilk olarak kabullenilmesi gerekenlerden biridir. Hesaba katılmayan fazladan işlerle ya da karşınıza çıkan problemlerle başa çıkmanın yöntemi de tamamen çözüm odaklı bir yol izlemekten geçer.

Yeni Taşınanlar İçin Hayatı Kolaylaştıracak Öneriler

Ölçüm Çok Önemlidir

Hayatın birçok alanında geçerli olan kurallardan biri ölçmektir. Yeni bir eve taşınırken birçok şeyi ölçmek gerekir. Mezura satın alarak ev dekorasyonunda kesinlikle kullanmanız gerekir. Evinizin her alanını önceden ölçüp, bir yere not edip, o not kağıdını da adeta bir pusula gibi kullanmak önemlidir. Ev alışverişine çıkıldığında herhangi bir eşyanın evinize uygun olup olmadığı bilinebilir.

Dürtüsel Karar Vermekten Kaçınılması Gerekir

Ev alışverişlerinde sıklıkla yapılan hatalar arasında ev eşyalarını dürtüsel bir şekilde satın almaktır. Taşınma olayını pek çok kez yaşayınca deneyimler artar ve kötü tecrübe yaşama olanağı azalır. Yeni taşınanların aklının bir köşesine kesinlikle eşyanın tipinden ziyade ideal ve işe yarar olması yazılmalıdır. Aksi halde çok büyük sehpalar, gereksiz fazla yemek takımları, aşırı büyük koltuklar evinizin kullanılabilir olan alanını daraltır ve fonksiyonel kullanımı engeller. Bu dürtüsel kararlardan kaçınabilmenizin bir diğer yolu ise taşınma konusunda tecrübeli birine akıl danışmaktır.

Pazarlık Yapmak Bir Erdemdir

Boya, tesisat işleri ve tadilat gibi konularda ustalarla pazarlık etmek utanılacak bir durum değildir. Daha önce taşınma konusunda tecrübesi olmamış biri olabilirsiniz ancak her şeyin bir ilki vardır. Ustaların hakkını yemeden ve kendi hakkınızı da yedirmeden pazarlık etmeyi deneyerek sizin için oldukça maliyetli olan bu işi daha az maliyetle gerçekleştirebilirsiniz. Pazarlık yapma konusunda çekingen biriyseniz çok üstelemeden yine de pazarlık yapmayı deneyebilirsiniz.

Pinti Davranmayın

Beyaz eşya alışverişi yaparken pinti davranmak uzun vadede ekonomik açıdan size zarar verebilir. Bu sebeple bütçenizi de aşmadan kesinlikle A+ ve üstü enerji sınıfındaki beyaz eşyalara öncelik verebilirsiniz. Aksi takdirde beyaz eşya alırken yaptığınız anlık tasarruflar elektrik ve su olarak size yüklü bir miktarda geri dönebilir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
İzmir’in Meşhur Otları ve Faydaları
BİLGİ KÖŞESİ
Yazlık Kamp İçin Gerekli Malzemeler
BİLGİ KÖŞESİ
Sağlıklı ve Dengeli Uyku İçin İpuçları
BİLGİ KÖŞESİ
Portakal Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?
BİLGİ KÖŞESİ
Maydanoz Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır?
BİLGİ KÖŞESİ
Ada Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?