17 Aralık 2021
423
ABONE OL

YDT Nedir? Kimler Girebilir?

Günümüzdeki pek çok gencin üniversite okuma hayali vardır. Ancak bunu yapabilmek için neler yapmaları gerektiği konusunda akıllarında bazı soru işaretleri kalabilmektedir. Bu nedenle bu yazımız kapsamında üniversite okumak isteyen ve tam olarak yol haritasını çizememiş kişiler için YDT nedir, kimler YDT’ye girebilir, TYT ile AYT’den farkı nedir kısaca bu bilgileri derledik.

YDT Nedir? Kimler Girebilir?

YDT Nedir?

YDT açılımı Yabancı Dil Testi olan ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından düzenlenen üniversiteye giriş sınavlarından biridir.

YDT ile Nereler Tercih Edilebilir?

YDT temel anlamda bir yabancı dil sınavı olması bakımından YDT’ye giren biri eğer AYT’ye girmediyse yalnızca dil puanı ile tercih yapabileceği 4 yıllık bölümleri tercih edebilir. Bu bölümler genellikle İngiliz Dili ve Edebiyatı, Alman Dili ve Edebiyatı, Fransız Dili ve Edebiyatı, Çeviribilim, Dilbilimi ve bunlara benzer olan diğer 4 yıllık lisans programları şeklinde düşünülebilir.

YDT Hangi Dillerde Yapılır?

YDT ağırlıklı olarak bir dil sınavı olduğu için pek çok dilde yapılabilen bir sınavdır. Bu diller Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça şeklinde düşünülebilir. Ancak, bu dillerden sınav olabilmek için öncelikle başvuru esnasında hangi dilden sınava gireceğinizi kararlaştırmış olmanız gerekir. Aksi takdirde yanlış bir seçim ile hem başarısız olabilirsiniz hem de başarılı olsanız bile istediğiniz bölüme giremeyebilirsiniz. Bu bakımdan başvuruyu doğru ve akıllıca yapmanız önerilir.

YDT’ye Kimler Girebilir?

YDT’ye TYT’den yeterli puanı alıp barajı geçmiş olan her öğrenci girebilir. Ancak, YDT genel olarak bir dil sınavı olduğu için bu sınava giren kişiler ağırlıklı olarak lisede dil bölümü okuyan kişilerdir.

YDT’nin TYT ve AYT’den Ne Farkı Var?

TYT Temel Yeterlilik Testi olması bakımından aslında hem AYT hem de YDT’ye girmek için bir ön koşuldur. AYT yani Alan Yeterlilik Testi ise aslında kişinin lisede okuduğu bölümle ilişkili olan bir yeterlilik ölçümüdür. YDT ise aslında AYT ile benzerlik gösteren bir alan yeterliliğidir. Ancak, YDT ise genellikle dil bölümünde mezun olan adayların girdiği bir sınavdır. Bu bakımdan da diğerlerinden farklıdır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
5 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
4 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
3 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
2 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
1 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
30 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
İzmir’in Meşhur Otları ve Faydaları
BİLGİ KÖŞESİ
Yazlık Kamp İçin Gerekli Malzemeler
BİLGİ KÖŞESİ
Sağlıklı ve Dengeli Uyku İçin İpuçları
BİLGİ KÖŞESİ
Portakal Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?
BİLGİ KÖŞESİ
Maydanoz Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır?
BİLGİ KÖŞESİ
Ada Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?