23 Ocak 2022
694
ABONE OL

YDS’ye Kimler Başvurabilir?

YDS ülkemiz bazında yapılan ve dil yeterliliği konusunda en geçerli sınavlardan biridir. Bu nedenle de pek çok kişi YDS’ye kimlerin girebileceğini ve yılda kaç defa girebileceğini merak eder. Bizde sizler için bu bilgilerden bazılarını derledik.

YDS’ye Kimler Başvurabilir?

YDS Yılda Kaç Kere Yapılır?

YDS yılda 3 kez yapılmakta ve bu sınavlar YDS/1, YDS/2 ve YDS/3 şeklinde isimlendirilmektedir.

YDS Nerelerde Yapılır? Ne Sıklıkla Girilebilir?

YDS genellikle büyük şehirlerde yapılan ve diğer illerdeki talepler doğrultusunda daha fazla noktada yapılabilen bir sınavdır. Bu bakımdan da aslında sınava erişim zaman zaman zorlayıcı olabilir.

YDS’ye giren adaylar aynı anda yalnızca bir yabancı dil sınavına girebilir. Bu nedenle de YDS dil sınavları genellikle aynı anda yapılır. Bu da birden fazla dilde sınava girmek isteyen kişilerin başvuru yaparken hangi dilde sınava gireceğine karar vermesini zorunlu kılar. Çünkü, aynı anda birden fazla dilde sınava giremeyecekleri için başvuru esnasında iyice düşünmeleri gerekir.

YDS Sınavına Kimler Başvurabilir?

YDS yani Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’na girmek isteyen pek çok kişi girebilir. Ancak genellikle yüksek lisans, doktora, sanatta yeterlilik ve doçentlik için çabalayan kişilerin girmeyi tercih ettiği YDS, kamu kurumlarında çalışan ve dil tazminatı isteyen kişilerin, görevlendirme için yurtdışına gitmesi planlanan kişilerin, özel sektörde çalışan ve dil yeterliliğini belgelendirmek isteyen kişilerde bu sınava girebilir.

Bunun yanı sıra Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) veya Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavına (DUS) girecek olan adayların uzmanlıklarını alabilmeleri için dil yeterliliklerini kanıtlamak maksadıyla YDS’ye girebilir.

YDS ülkemiz bazında yapılan ve geçerliliği en yüksek dil yeterlilik sınavı olduğu için 2657 sayılı Kanun’un 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalıştırılacak mütercim tercümanlar ile çözümleyici ve programcılar, yurtdışında okuyup denklik almak isteyenler, hazırlık okumak istemeyenler, üniversite bünyesinde yabancı dil okutmanlığı yapmayı düşünenler ve bunun gibi pek çok amacı olan kişiler bu sınava girerek dil yeterliliklerini kanıtlayabilirler.

YDS Ne İşe Yarar?

YDS yüksek lisans, doktora ve öğretim üyesi başvurularında değerlendirilmek üzere dil bilgisini kanıtlamak amacıyla kullanılan bir sınavdır. Ayrıca, ülkemizde yapılan ve dil bilgisini kanıtlamak için kullanılan en geçerli sınavdır.

YDS başvuruları genellikle akademik amaçlar için yapılmasından kaynaklı olarak ALES ile birlikte anılmaktadır. Ancak ülkemiz bazında yapılan ve geçerliliği en çok kabul edilen YDS, akademik amaçların dışında KPSS A grubu öğretmenlik sınavında dil puanı hesaplanırken, yurt dışı üniversitelerde okuyup Türkiye’de denklik alınırken; memuriyette dil tazminatı alınabilmesi için kullanılan bir sınavdır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
18 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
İzmir’in Meşhur Otları ve Faydaları
BİLGİ KÖŞESİ
Yazlık Kamp İçin Gerekli Malzemeler
BİLGİ KÖŞESİ
Sağlıklı ve Dengeli Uyku İçin İpuçları
BİLGİ KÖŞESİ
Portakal Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?
BİLGİ KÖŞESİ
Maydanoz Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır?
BİLGİ KÖŞESİ
Ada Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?