20 Aralık 2022
591
ABONE OL

Ucuz Yoldan Evinizi Yenilemenin Yolları

Evinizin eski moda, yıpranmış ve kullanışsız olduğunu düşünüyorsanız ancak yine de baştan aşağı tadilat yaptıracak bütçeyi ve zamanı bulamıyorsanız kolay değişiklikler ile evinizi daha yeni ve modern bir hale getirmek mümkündür. Tadilat yapmak, parkeleri, fayansları ve mobilyaları değiştirmek oldukça maliyetli bir işlemdir. Aynı zamanda çok zaman alır. Evini yenilemenin ucuz yollarını arayanlar bu işi çok para harcamadan da yapabilir. İç mekanda yapılabilecek küçük ve ucuz ev yenileme fikirleri ile evin bütün havası bir anda değişebilir.

Ucuz Yoldan Evinizi Yenilemenin Yolları

Kapıları Boyayın

Yalnızca dış kapıyı boyamak bile fazla para harcamadan yapılabilecek en iyi dönüşümler arasındadır. İsteyenler oda kapılarını da boyayarak eve yepyeni bir görünüm kazandırabilir. Gereksinim duyulan tek şey bir miktar boya ve birkaç saattir. Biraz zaman ayırarak ve sevdiğiniz bir renk boya satın alarak evinizi yenilemeniz mümkündür.  

Kapı Kollarını Yenileyin

Eski kapıları yenileri ile değiştirmeden de yeni, modern ve güzel bir görünüm yakalamak mümkündür. Kapıları boyadıktan sonra kollarını değiştirerek bu işi daha uygun bir maliyetle tamamlayabilirsiniz. Kapı kolları evde en çok kullanılan yerlerden biridir. Bu nedenle zamanla kolayca aşınabilir. Yapı marketlerde veya online alışveriş sitelerinde uygun fiyatlara bulabileceğiniz kapı kolu modellerini inceleyerek eviniz için güzel seçimler yapabilirsiniz.

Duvarları Boyayın

Zamanla is, nikotin, yağ gibi dış etkenlerden etkilenen duvarlar, oldukça yıpranmış ve kirli bir görüntü kazanır. Parkeler, aksesuarlar ve mobilyalar ne kadar güzel olsa da duvarlar kötü göründüğünde tüm görüntüyü kötü etkileyebilir. Duvar boyamak için uzman yardım alabilirsiniz. Bunun yanı sıra kendiniz de kolay bir şekilde duvarları boyayabilirsiniz.

Derzleri Beyazlatın

Fayans temizliğini ne kadar güzel ve titiz yapsanız da derzler eski ve yıpranmış bir görüntüye sahipse kötü bir görüntü verir. Mutfak ve banyo başta olmak üzere bütün ıslak yüzeylerde fayans aralarının temizliği önemlidir. Kırk derzleri derz dolgusu ile yenileyerek ve kararmış derzleri temizlik ürünleri ile beyazlatarak yenileyebilirsiniz.

Aydınlatma Araçlarını Yenileyin

Ev yenilemenin ekonomik ve kolay yollarını arayanlar iç mekan aydınlatmalarını gözden geçirebilir. Yapılacak olan ufak değişiklikler bütün odanın havasını bir anda değiştirir. Yıpranmış, sararmış ve eski moda avizelerin yerine daha modern modeller tercih edilebilir. Farklı odalarda ek aydınlatma ürünleri kullanılabilir. Abajur veya lambader kullanımı ile düşük maliyetli bir dönüşüm gerçekleştirmek mümkündür.

Perdeleri Değiştirin

Eskiyen, solan ve yıpranan perdeler evin şıklığını ve bütünlüğünü gölgeler. Bu nedenle perdelerin doğru seçilmesi, eskiyen perdelerin değiştirilmesi ev dekorasyonu için oldukça önemlidir. Perdelere çok para vermeden modern ve sade tasarımlarla yenileyebilirsiniz. Bu sayede ucuz yollarla ev yenileyebilirsiniz.

Halı ve Kilimleri Yenileyin

Zemin görünümü ev dekorasyonunda oldukça önemli bir yere sahiptir. Parkeleri yenilemek gibi büyük işlere kalkışmak istemeyenler halı ve kilimlerini değiştirip zemin dekorasyonunu daha kolay bir şekilde iyileştirebilir. Solmuş ya da eski moda olmuş halılar yerine modern ve kolayca temizlenen son moda halı modellerini tercih edebilirsiniz.

Duvarları Boş Bırakmayın

Duvar aksesuarları yaşam alanlarını daha kişisel ve dekoratif bir hale getirir. Tablo, resim ya da nesnelerden yardım alarak odanın görünümünü tamamen değiştirmek sizin elinizdedir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
İzmir’in Meşhur Otları ve Faydaları
BİLGİ KÖŞESİ
Yazlık Kamp İçin Gerekli Malzemeler
BİLGİ KÖŞESİ
Sağlıklı ve Dengeli Uyku İçin İpuçları
BİLGİ KÖŞESİ
Portakal Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?
BİLGİ KÖŞESİ
Maydanoz Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır?
BİLGİ KÖŞESİ
Ada Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?