30 Kasım 2022
577
ABONE OL

Türkiye’de Kruvaziyer Turizmi

Kruvaziyer turizmi, son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken önemli bir turizm çeşididir. Kruvaziyer gemilerle gerçekleştirilen kruvaziyer turizm, yüksek konfor sunan yolcu gemileri ile gerçekleştirilen deniz turizmidir. Kruvaziyer gemilerin uğradığı limanlarda, turistlere sunulan hizmetler, ev sahibi ülkelerin yatırım yaptıkları alanları oluşturmaktadır. Kruvaziyer turizmi dünyada bu denli önemli bir yere sahipken ülkemizde de limanlara ve kruvaziyer turizmine yatırımlar yapılmasına neden olmaktadır.

Türkiye’de Kruvaziyer Turizmi

Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de kruvaziyer turizmi oldukça önemli bir yere sahiptir. Kruvaziyer turizminin bu kadar önemli hale gelmesi, kıyı şehirlerindeki limanların önemini artırmıştır. Bu nedenle ülkemizdeki limanlar, turistlerin ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde düzenlemeler yapılmaktadır.

Kruvaziyer Turizmi Nedir?

Kruvaziyer turizmi, yüksek hizmet standartlarına sahip, programlanmış belirli rotalarda turistik amaçlı olarak çalışan yolcu gemileri ile gerçekleştirilen bir turizm çeşididir. Bu turizm çeşidi, kimileri tarafından gemi seyahati olarak da adlandırılmaktadır. Kruvaziyer turizm; liman ziyaretleri, limana yakın yerlerde ziyaret ve alışverişlerin yapıldığı deniz temelli turizm çeşididir.

Kruvaziyer gemileri, yolcularına konaklama, yemek, eğlence imkânı sunan gemilerdir. Bu açıdan birçok kişiye çekici gelen kruvaziyer turizmi, ülkemizde de oldukça popüler hale gelmeye başlamıştır. Kruvaziyer gemileri ile gerçekleştirilen kruvaziyer turizm, yolcuların diğer ulaştırma ve konaklama hizmetlerini de karşılamaktadır.

Seyahat öncesinde oluşturulan plan, yolcular ile paylaşılır. Kruvaziyer turizmde misafirler, gemiye hangi limanda ne zaman bineceklerini, hangi limanları ne kadar süre içinde ziyaret edeceklerini, bu ziyaretler sırasında karada katılacakları aktiviteler hakkında bilgi verilir. Dönüşün ne zaman hangi limana yapılacağı bilgisi de yolcular ile paylaşılır.

Türkiye’de Kruvaziyer Turizmi

Farklı ülkelerdeki limanlardan yola çıkan kruvaziyer gemiler, ülkemizde de çeşitli limanları ziyaret eder. Kruvaziyer gemileri, Türkiye’de en çok uğradığı limanları; Kuşadası, İstanbul, İzmir, Bodrum, Marmaris ve Antalya olarak sıralayabiliriz.

İlk kez 1831 yılında İtalya'dan yola çıkarak kruvaziyer turizmini başlatan kruvaziyer gemi, İzmir'i de ziyaret etmiştir. Türkiye; iklimi, kumsalları ve tarihi eserleriyle gözde limanlar arasında yer almaktadır. Türkiye kruvaziyer turizmi açısından tercih edilen ülkeler arasında yer almaktadır.

Bugün ülkemizde bulunan 16 limandan kruvaziyer gemi hareketi gerçekleşmektedir. Kuşadası, İstanbul, İzmir, Bodrum, Marmaris ve Antalya, bu gemilerin sıkça uğradığı limanlar arasında yer almaktadır. Türkiye’de kruvaziyer limanları arasında önemli bir limana ev sahipliği yapan İzmir, son yıllarda dikkat çekmektedir. Kruvaziyer turizmi sadece yabancılara değil, yerli turistlere de alternatif bir tatil deneyimi sunmaktadır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
İzmir’in Meşhur Otları ve Faydaları
BİLGİ KÖŞESİ
Yazlık Kamp İçin Gerekli Malzemeler
BİLGİ KÖŞESİ
Sağlıklı ve Dengeli Uyku İçin İpuçları
BİLGİ KÖŞESİ
Portakal Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?
BİLGİ KÖŞESİ
Maydanoz Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır?
BİLGİ KÖŞESİ
Ada Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?