20 Eylül 2022
2488
ABONE OL

Süresi Biten Ehliyet Nasıl Yenilenir?

Süresi bitmiş olan ehliyeti yenilemek için bazı işlemlerin gerçekleştirilmesi gereklidir. Bu işlemlere, internet üzerinden, Alo 199 Çağrı Merkezi’nden ve mobil uygulamadan randevu alarak başlanır. Aynı zamanda araştırılması gereken konular arasında; ehliyet yenileme için gerekli belgeler, harç ödemeleri, ehliyet değiştirme ücreti, ehliyet değiştirme son tarih, yeni ehliyetlerin teslimi, sağlık raporu, ehliyet yenileme randevu ve geçici ehliyet vardır.

Süresi Biten Ehliyet Nasıl Yenilenir?

2022’de ehliyetinizi yenilemek için randevu oluşturmanızın ardından sürücü belgesi yenileme işlemi, gerekli belgelerle birlikte nüfus müdürlüklerine gidilerek tamamlanır.

Ehliyet Yenilemek İçin Son Tarih Nedir?

Eski ehliyetlerin yeni ehliyetlerle değiştirilmesi hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından verilen karar, 1 Ocak 2016 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Eski sürücü belgelerinin yenilenme işlemi için son tarih 31 Aralık 2022 olarak belirlenmiştir.

Ehliyet Yenileme Ücreti 2022’de Ne Kadardır?

Ehliyet yenileme işlemi yapmak isteyenlerin, ehliyetini kaybedenlerin veya çaldıranların ödemesi gereken ücret 225 + 45 Türk lirasıdır. 2022 yılında ehliyetini yenileyecek olanların ödeyecekleri ücret değerli kağıt bedeli 13 TL’dir. Vakıf payı ise 2 TL’dir.

Ehliyet Yenilemek İçin Gerekli Belgeler

Ehliyet yenileme işlemi için gereken bazı evraklar bulunur. Bu evraklar aşağıdaki gibidir.

Sürücü Sağlık Raporu

Kimlik Belgesi

Sürücü Belgesi, Vakıf Payı, Harç Bedeli ve Değerli Kağıt Bedeli

1 Adet Biyometrik Fotoğraf

Adli Sicil Kaydı

Ehliyet Yenileme Randevusu Nasıl Alınır?

Ehliyet yenileme işlemleri, yetkili olan kurumlara başvurularak gerçekleştirilir. Ehliyet yenilemek için yetkili kurumlar, nüfus müdürlükleridir. Ehliyet yenilemek isteyen kişiler başvurularını istediği nüfus müdürlüklerinde gerçekleştirebilir. Dolayısıyla randevularda boşluk bulamadığınız takdirde uygun bir nüfus müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra ehliyet yenilemek için randevuları hem internet üzerinden hem de Alo 199 destek hattından yapabilirisiniz.

Ehliyet Ne Zaman Teslim Edilir?

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından çıkarılan ehliyetler, PTT’ye bırakılır. Başvuruda bulunan kişilerin ehliyetleri kayıtlı adreslerine gönderilir. Başvuru yapan kişilerin ehliyetleri adreslerine ulaşana kadar kişiler, nüfus müdürlüklerinden ya da e devlet üzerinden alınan geçici sürücü belgesi ile araç kullanmaya devam edebilir. Yeni ehliyetlerin kişilerin adreslerine ulaşma süresi değişebilir. Buna bağlı olarak 7 gün ile 15 gün arasında kişilerin ellerine ulaşır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
27 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
İzmir’in Meşhur Otları ve Faydaları
BİLGİ KÖŞESİ
Yazlık Kamp İçin Gerekli Malzemeler
BİLGİ KÖŞESİ
Sağlıklı ve Dengeli Uyku İçin İpuçları
BİLGİ KÖŞESİ
Portakal Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?
BİLGİ KÖŞESİ
Maydanoz Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır?
BİLGİ KÖŞESİ
Ada Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?