13 Ocak 2022
1259
ABONE OL

Süpürge Otu Nedir?

Halk arasında bilinen adıyla funda bitkisi diğer bir ifade ile süpürge otu içerdiği maddeler bakımından kişinin sağlığının korunması açısından oldukça yararlı bir bitkidir.

Süpürge Otu Nedir?

Süpürge Otu Tohumu

Bilimsel adı Calluna vulgaris olarak bilinen süpürge otu fundagiller ailesine ait bir bitkidir. Halk arasında çalımsı, funda ve süpürge çiçeği olarak bilinen süpürge otu her mevsim yeşil kalabilir. Herhangi bir çabaya gereksinim duymadan ekildiği alanda büyüyen süpürge otu, farklı bir görünüme sahiptir. Süpürge otu morumsu ve pembemsi renkleriyle her iklimde kendisine uygun ortamı bulabilir.

Yüzyıllar boyunca tıpta kullanılan bu bitki sepet ve süpürge yapımında kullanılması nedeniyle süpürge otu olarak tanımlanmıştır. Gölgelik yerleri daha fazla seven süpürge otu Türkiye’de en sık Trakya bölgesinde görülmektedir.

Funda Bitkisi Tohumunun Faydaları

Süpürge otu sağlık açısından pek çok faydaya sahiptir. Bu bitki tıpta çok fazla kullanılmaktadır. İdrar yolu enfeksiyonlarından böbrek taşı sorunlarına, cilt rahatsızlıklarından grip tedavisine kadar pek çok alanda kullanılır.

Cilt Hastalıklarını İyileştirir

Süpürge otu, ciltte meydana gelen rahatsızlıklar için kullanılmaktadır. Kurdeşen rahatsızlığının tedavisinde kullanılan süpürge otu tohumu ezilerek kullanılabilir. Gül, hastalığı, kurdeşen ve egzama gibi cilt rahatsızlıklarında da kullanılabilir. Süpürge otu tohumu, cilt sorunlarının azalmasını sağlayacaktır.

Boşaltım Sistemini Destekler

Süpürge otu boşaltım sistemini rahatlatır. Boşaltım sisteminde idrar söktürücü etkisi bulunan süpürge otu, böbrek problemleri ve idrar yolu sorunları için kullanılan şifalı otlardan biridir.

Vajinal İltihapları İyileştirir

Vajinal iltihaplar ve rahim ağzı şikayetleri gibi rahatsızlıklarda faydalı bir tohumdur. Bu nedenle vajinal iltihap konusunda süpürge otu tohumundan faydalanabilirsiniz. Süpürge otu vajinal sıkıntılarda rahatlama sağlar. Süpürge otu çayı şeklinde tüketebilirsiniz.

Toksinlerden Arındırır

Süpürge otu ile vücudunuzdaki toksinleri atabilirsiniz. Özellikle soğuk algınlığı şikayetlerinde süpürge otu çayı ile vücudunuzdaki toksinleri atabilirsiniz.

İshal Probleminin Önüne Geçer

İshal problemi yaşadığınızda süpürge otundan faydalanabilirsiniz.

Süpürge Otu Tohumu Nasıl Kullanılır?

Süpürge otu tohumunu ezerek suyun içerisine karıştırabilirsiniz. Bununla birlikte süpürge otu tohumunu ezerek zeytinyağı ile karıştırıp süpürge otu kürü elde edebilirsiniz. Bu karışım cilt problemlerinizi azaltacaktır.

Süpürge otunu çay şeklinde tüketebilirsiniz.  

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
İzmir’in Meşhur Otları ve Faydaları
BİLGİ KÖŞESİ
Yazlık Kamp İçin Gerekli Malzemeler
BİLGİ KÖŞESİ
Sağlıklı ve Dengeli Uyku İçin İpuçları
BİLGİ KÖŞESİ
Portakal Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?
BİLGİ KÖŞESİ
Maydanoz Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır?
BİLGİ KÖŞESİ
Ada Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?