25 Ekim 2022
529
ABONE OL

Stresle Başa Çıkma Yöntemleri

Stresle başa çıkma, kişiyi rahatsız eden durumlardan kurtulma veya o durumun üstesinden gelme mücadelesidir. Kişi, bazı zamanlar stresini kontrol altına almakta güçlük çekebilir. Bunun sebebi kişilerin olaylar karşısındaki tepkileri ve olayları yorumlama şeklidir. Bir olay karşısında düşüncelerimiz ve o olayı yorumlama şeklimiz stres düzeyimizi doğrudan etkiler. Bu noktada stresle başa çıkma yöntemleri hakkında bilgi edinerek hayatımıza geçirmek büyük oranda yaşamımızı olumlu olarak etkiler. Peki, aşırı stres nasıl geçer? Stresle başa çıkma stratejileri nelerdir?

Stresle Başa Çıkma Yöntemleri

Stresle Başa Çıkma Stratejileri Nelerdir?

Stresle başa çıkabilmek için öncelikle stresin kaynağını bulmak gerekir. Aynı zamanda stresle baş başa kalındığı zamanlarda yaşanılan duyguların ve bu duygulara tepkilerin gözlemlenmesi gerekir. Ardından sorunun çözümüne odaklanılabilir. Bu sayede değişim için adım atılabilir. Bu sebeple aşağıda stresle başa çıkmanın yolları maddeler halinde verilmiştir.

  • Düzenli olarak hareket etmek ve egzersiz yapmak daha rahat ve aktif hissettireceği için stres ve kaygı ile başa çıkma yolları arasında yer alır.
  • Stres seviyesinin yükseldiği zamanlarda kısa veya uzun süreli bir tatil iyi gelir.
  • Geçmişi ve geleceği düşünüp yaşadığınız andan zevk almanıza engel olur. Bu sebeple başarılara ve güzel şeylere yani ana odaklanmak stresinizi dengeleyebilmeniz ve aşırı derecede olmasına engel olmanıza yardımcı olur.
  • Arkadaş çevreniz, aileniz ve sosyal gruplardan destek almak stresinizi azaltır.
  • Hayır demeyi öğrenmek de stresle başa çıkabilme yöntemleri arasında yer alır.
  • Yaşamınızdaki belirsizlikleri azaltmak için adımlar atarak stresinizi artıran durumları hayatınızdan uzaklaştırmanız mümkündür.
  • İlginizi yoğunlaştıracak ve enerjinizi atabileceğiniz aktiviteler yapmanız strese yer bırakmaz. Bu sayede stresten uzaklaşabilirsiniz.
  • Stresle başa çıkma hakkında bilgilendirici ve güvenilir kitaplar okuyarak stresi nasıl azaltacağınıza dair bilgi ve fikir sahibi olabilirsiniz.
  • Hayattaki gerçekleri kabul etmek stresinizi azaltır. Hayatta değiştirilebilecek şeyleri değiştirme cesaretine sahip olup, değiştiremediklerimizi kabullenmemiz gerekir.
  • Stresinizin kaynağından daha iyi ve daha kötü durumlar olduğunu kendinize hatırlatabilirsiniz. Bu sadece durumunuzdan daha iyi olabileceğinizi ve şükredebilmeyi öğrenebilirsiniz.
  • Kendinizi gergin hissettiğiniz ortamlardan kaçınarak stres seviyenizi azaltabilirsiniz.
  • Alkol, sigara ve bağımlılık yapan maddelerden uzak durarak stresinizle başa çıkabilirsiniz.
  • Stresi azaltmak için düzenli ve dengeli beslenerek bol sıvı tüketebilirsiniz. Hafif yiyecekler sizi ağırlaştırmaz ve sıkıştırmaz. Bu sayede kendinizi daha rahat ve hafif hissedersiniz.
  • Stresle başa çıkma konusunda zorlandığınız bir dönemdeyseniz bir uzmandan yardım alabilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
İzmir’in Meşhur Otları ve Faydaları
BİLGİ KÖŞESİ
Yazlık Kamp İçin Gerekli Malzemeler
BİLGİ KÖŞESİ
Sağlıklı ve Dengeli Uyku İçin İpuçları
BİLGİ KÖŞESİ
Portakal Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?
BİLGİ KÖŞESİ
Maydanoz Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır?
BİLGİ KÖŞESİ
Ada Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?