13 Eylül 2022
428
ABONE OL

Pasaport Nasıl Alınır? Pasaport İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Dünyayı gezip görmek isteyenlerin yapması gereken birkaç resmi başvuru vardır. Bu resmi başvurular arasında pasaport başvurusu bulunur. Pasaport çıkartmanın ilk adımı olan pasaport başvurusu gerekli bir işlemdir. İlk kez pasaport alacaklar veya mevcut pasaportunu yeniletecek olanlar için farklı işlemler gerçekleştirilir. Peki, pasaport başvurusu nasıl gerçekleştirilir, pasaport nasıl alınır?

Pasaport Nasıl Alınır? Pasaport İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Pasaport, kendi ülkenizden farklı bir ülkeye seyahat etmek istediğinizde yetkili kuruluş tarafından verilen uluslararası geçerliliği olan resmi bir belgedir. Ülkenizden dışarı çıkabilmek için pasaport gereklidir. Bu belge, bir nevi resmi kimlik belgesidir. Kişinin kimlik bilgilerinin, biyometrik fotoğrafının bulunduğu, nüfus cüzdanı yerine geçen pasaport, aldığınız vizelerin ve ziyaret ettiğiniz ülkelerin kaydedildiği belgedir. Bu önemli bilgilerin yazılması gereken bir evraktır. Türk vatandaşlarına verilen dört adet pasaport çeşidi bulunur. Aşağıda bu pasaport çeşitleri verilmiştir.

Geçici Pasaport (Pembe Pasaport)

Diplomatik Pasaport (Siyah Pasaport)

Hizmet Damgalı Pasaport (Gri Pasaport)

Hususi Damgalı Pasaport (Yeşil Pasaport)

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo Pasaport)

Pasaport başvurusu yapılan her vatandaşa verilen pasaport, umuma mahsus pasaporttur. Bordo pasaport dışında diğer pasaportlar için başvuru sahiplerinin belirlenen koşulları karşılaması gereklidir.

Pasaport Nasıl Alınır?

Pasaport almak için gerekenler, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden alınan pasaport randevusu ile karşılanmaya başlar. Nüfus müdürlüğünün internet sitesinde yer alan T.C. kimlik numarası, ad, soyad, telefon numarası ve doğum tarihi gibi bilgilerin istendiği bir form doldurarak pasaport randevusu alınabilir. Belirlenmiş saat ve tarihte pasaport randevusuna gitmeden önce gerekli olan belgelerin hazırlanması, defter bedeli ve pasaport harcının ödenmesi gerekir. Harç bedeli, pasaportun geçerlilik süresine göre değişir. Harç bedeli, İş Bankası üzerinden ödenebilir. Peki, pasaport için gereken evraklar nelerdir?

Pasaport İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Pasaport için gerekli belgeler, nüfus müdürlüğüne gitmeden önce hazırlanmalıdır. Bordo pasaport için gerekli belgeler aşağıda verilmiştir.

6 ay içerisinde çekilen biyometrik fotoğraf

Nüfus cüzdanı

Defter bedelinin ve pasaport harcının ödenmiş olduğunu gösteren belge

Varsa eski pasaport

Öğrenciler için öğrenci belgesi

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
İzmir’in Meşhur Otları ve Faydaları
BİLGİ KÖŞESİ
Yazlık Kamp İçin Gerekli Malzemeler
BİLGİ KÖŞESİ
Sağlıklı ve Dengeli Uyku İçin İpuçları
BİLGİ KÖŞESİ
Portakal Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?
BİLGİ KÖŞESİ
Maydanoz Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır?
BİLGİ KÖŞESİ
Ada Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?