10 Ocak 2022
664
ABONE OL

Kurt Üzümü (Goji Berry) Nedir?

Goji berry ya da halk arasında bilinen adıyla kurt üzümü son dönemin favori meyveleri arasında kendine yer edinmiştir. Birçok faydasıyla sofralarda kendine yer bulan ve ünü dünyaya yayılan Goji berry meyvesi çok özel bir yapıya sahiptir.

Kurt Üzümü (Goji Berry) Nedir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Nedir?

Anavatanı Tibet olan Goji berry, küçük yumuşak meyveleri olan kırmızı renkli bir meyvedir. Son dönemlerde Türkiye’de de üretilmeye başlanan Goji berry, keskin tadı ile dikkat çekiyor. Birçok faydası bulunan bu meyvenin Çin’de en az 2000 yıllık geçmişe sahip olduğu biliniyor. Geçmişten günümüze gelen bu meyve bugün de şifa kaynağı olarak tüketiliyor.

Goji Berry (Kurt Üzümü) Özellikleri

Goji berry meyvesi, yüksek miktarda A ve C vitamini içerir. Bunun yanı sıra protein, potasyum, demir, magnezyum, bakır ve çinko da meyvede bulunan besin öğeleridir. Goji meyvesi ayrıca beta-karoten ve zeaksantin gibi birçok antioksidan bulundurur. Goji meyvesi yaz aylarının sonundan sonbaharın başlarına kadar hasat edilir ve kurutma işlemi gerçekleşir. Taze goji meyvesinin ise hemen tüketilmesi gerekir.

Goji Berry Faydaları

Goji berry meyvesinin pek çok faydası vardır. Bu nedenle sizler için bu faydaların bazılarını kısaca derledik.

Bağışıklık Sistemini Destekler

Yüksek oranda antioksidan bulunduran goji berriy bağışıklık sisteminin desteklenmesinde etkilidir. Serbest radikal hasarı ile savaşan bu meyve vücudu iltihaptan ve oksidatif stresten koruyan bir besin kaynağıdır.

Bağışıklığı Güçlendirir

Goji meyvesi yüksek oranda antioksidan A ve C vitaminine sahiptir. Bu vitaminler vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesiyle soğuk algınlığının önüne geçilmiş olur. Bununla birlikte kanser gibi ciddi rahatsızlıkların önüne geçmede etkilidir.

Göz Sağlığını Korur

Goji berry, içeriğinde yer alan antioksidanlar özellikle zeaksantin yardımıyla serbest radikaller, UV ışınları ve oksidatif stres hasarlarıyla mücadele etmeye yardımcıdır. Goji berry içeriğinde bulunan besin öğeleri sayesinde görme fonksiyonu için faydalıdır.

Cilt Sağlığını Destekler

Meyvelerde yer alan bir pigment olan beta karoten zengin içeriği sebebiyle sağlıklı cilt yapısını destekler. Cildin güneşe karşı hasar almasını engeller ve cilt kanseri gibi rahatsızlıkların önüne geçer.

Goji Berry (Kurt Üzümü) Zararları

Goji berry zararları, faydaları kadar araştırılan konular arasındadır. Goji berry meyvesinin fazla tüketilmemesi gerekir. Diyabet hastalarının ilacın etkisini azaltan yapısı nedeniyle goji berry tüketmesi sakıncalıdır. Goji berry fazla tüketilmesi halinde hipertansiyona sebep olabilir. Hiperaktiflik, huzursuzluk ve konsantrasyon bozukluğuna neden olabilir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
13 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
İzmir’in Meşhur Otları ve Faydaları
BİLGİ KÖŞESİ
Yazlık Kamp İçin Gerekli Malzemeler
BİLGİ KÖŞESİ
Sağlıklı ve Dengeli Uyku İçin İpuçları
BİLGİ KÖŞESİ
Portakal Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?
BİLGİ KÖŞESİ
Maydanoz Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır?
BİLGİ KÖŞESİ
Ada Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?