09 Aralık 2021
1089
ABONE OL

KPSS A Grubu Nedir? KPSS A Grubu Meslekleri Nelerdir?

KPSS A Grubu ve KPSS B Grubu devlet kadrolarına atanmak isteyenler pek çok kişi tarafından merakla takip ediliyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından hazırlanan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) kadrolar, A grubu kadrolar ve B grubu Kadrolar olmak üzere iki başlık altında inceleniyor. Bizde sizler için kısaca KPSS A grubu nedir? KPSS A grubu meslekleri nelerdir? araştırdık ve hazırladık.

KPSS A Grubu Nedir? KPSS A Grubu Meslekleri Nelerdir?

KPSS A Grubu Nedir?

KPSS A Grubu üst düzey uzmanlık sınavı olarak tanımlanmaktadır. KPSS A grubu kadrolarına uzmanlık ve uzman yardımcılığı adayları yerleşmektedir. KPSS A grubu sınavının sonrasında adaylar yazılı ve sözlü sınava tabi tutulmaktadır. KPSS A grubuyla atanmak isteyen kişilerin ilgili bölümden mezun olmaları, 4. Sınıfta öğrenim gören öğrencilerin ise o yıl okulu bitirmeleri gerekmektedir.

KPSS A Grubu Sınavına Kimler Girebilir?

KPSS A grubu sınavına üniversitelerin başta İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile dengi okullarının bölümlerinden mezun olan adaylar ile Hukuk Fakültesi, Aktüerya, Mühendislik Fakültesi, Matematik ve İstatistik bölümlerinden mezun olan kişiler katılabilir. Sınava girecek kişi eğer mezun değilse sınav yılı okulu bitirecek olması gerekir.

KPSS A Grubu Meslekleri

KPSS A grubu meslekleri; Denetmen yardımcılığı, müfettiş yardımcılığı, uzman yardımcılığı, müfettiş, uzman, denetçi, denetmen, stajyer kontrolörlük, kontrolör gibi meslek gruplarını içermektedir. KPSS A grubu meslekleri detaylı olarak sıralamak gerekirse, Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı, Vergi Müfettiş Yardımcılığı, PTT Müfettiş Yardımcılığı, Kalkınma Bankası Uzman Yardımcılığı, Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü, Stajyer Hazine Kontrolörü, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı, Devlet Malzeme Ofisi Müfettiş Yardımcılığı, Ulaştırma Bakanlığı Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. Müfettiş Yardımcılığı gibi bazı meslekler A grubu kadroları arasında yer alır.

KPSS A Grubu Kaç Yılda Bir Yapılır?

KPSS Alan Bilgisi her yıl yapılan bir sınavdır. Bu sınava lisans mezunları ve mezun olabilecek durumdaki kişiler yani lisans eğitiminde son sınıf öğrenciler girebilmektedir. Yalnızca adayın kamu kurum ve kuruluşuna başvuru yaparken mezun durumda bulunması gerekmektedir.

KPSS A Grubu Sınavın Geçerlilik Süresi Ne Kadardır?

KPSS A grubu sınavı 2017 yılından itibaren 2 yıl geçerli olacak şekilde kabul edilmektedir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
5 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
4 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
3 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
2 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
1 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
30 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
İzmir’in Meşhur Otları ve Faydaları
BİLGİ KÖŞESİ
Yazlık Kamp İçin Gerekli Malzemeler
BİLGİ KÖŞESİ
Sağlıklı ve Dengeli Uyku İçin İpuçları
BİLGİ KÖŞESİ
Portakal Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?
BİLGİ KÖŞESİ
Maydanoz Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır?
BİLGİ KÖŞESİ
Ada Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?