16 Aralık 2022
447
ABONE OL

Kestane Nasıl Pişirilir? Faydaları Nelerdir?

Tadı ve kokusuyla iştah kabartan kestane, kayıngiller familyasından sert kabuklu bir meyvedir. Güçlü bir lif kaynağı olan kestane meyveleri, zengin besin içeriği ve enfes aroması ile yediden yetmişe herkesin severek tükettiği meyvelerden biridir. Sonbahar ve kış aylarında sokakta ve marketlerde sık sık karşılaştığımız kestane meyveleri, sonbaharda olgunlaşarak tüketime hazır hale gelir.

Kestane Nasıl Pişirilir? Faydaları Nelerdir?

Bilimsel adı castanea olan kestanelerin yetiştiği ağaçlar; 30 metre boya, güçlü gövdeye ve dikenli yapraklara sahip uzun ömürlü ağaçlardır. Kestane meyveleri, dikenli kapsül içinde yetişerek olgunlaştığında yere dökülür. Daha sonra toplanan kestane meyveleri, tüketicilere sunulmaktadır.

Kestane Nasıl Pişirilir?

Her yaştan insanın keyifle tükettiği meyve çeşitlerinden olan kestane, zengin besin içeriği ile kış yorgunluğunu giderme özelliğine sahiptir. Geçmiş yıllarda mangalda veya soba üzerinde pişirilen kestane, günümüzde soba kullanımının azalmasıyla farklı yöntemler ile pişirilmektedir. Vücudun enerji ihtiyacını karşılayan bir gıda olan kestane pişirmenin pratik yolları konusunu sizin için araştırdık.

Kestane, evinizde döküm tavada rahatlıkla pişirebileceğiniz bir gıdadır. İlk olarak tavanızı ısıtmaya başlayın. Bu esnada kestaneleri yıkayıp temizleyerek kurutabilirsiniz. Daha sonra bıçak kullanarak kestane kabukları üzerinden ince çizikler atın. Çizdiğiniz kestaneleri tavaya aralıklı bir biçimde yerleştirerek pişirin. Kestaneleri pişirirken yarım su bardağı suyu, kestanelerin üzerine serperek hafif bir biçimde sulandırın. Daha sonra tavanın kapağını kaparak orta ateşte kestanelerinizi pişirebilirsiniz. Kestaneler, 20 dakika ile yarım saat aralığında pişmiş olacak ve sıcak sıcak tüketebilirsiniz.

Kestane pişirmek için ocağın yanı sıra fırında tercih edebilirsiniz. Bunun için kestaneleri yıkayıp en dolgun bölgelerinden etli kısmına çok girmeden çizikler atın. Çizdiğiniz kestaneleri bir süre su dolu bir kapta bekletin. Yaklaşık 1 saat sonra kestaneleri sudan alıp kurulayarak pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin üzerine aralıklı bir biçimde dizin. Daha sonra tepsinizi 200 derecede ısıtılmış fırına yerleştirebilirsiniz. Kestanelerin piştiğini kabuklarının açılmasından anlayabilirsiniz. Kestaneleri aralıklarla kontrol ederek istediğiniz kıvamda piştiğinden emin olabilirsiniz. Daha sonra kestaneleri tepsiden alarak sıcak sıcak tüketebilirsiniz.

Kestanenin Faydaları Nelerdir?

Zengin besin içeriği ile kestane faydaları bakımından oldukça zengin bir meyvedir. İnsan vücuduna enerji verdiği bilinen bu meyvenin diğer faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

Kestane; demir, magnezyum, fosfor, çinko ve kalsiyum gibi mineraller açısından oldukça değerlidir.

İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde vücudun arındırılmasına yardımcı olur.

Mide ve karaciğerin düzenli çalışmasını destekler.

İçeriğinde yüksek oranda lif bulundurduğundan tokluk hissi verecektir.

Kasların yapıları üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır.

B ve C vitamin grupları açısından da zengin olan kestane, vücuttaki hücrelerin yenilenmesine destek olur.

Dolaşım sistemi üzerinde olumlu etkilere sahiptir.

Sakinleştirici özelliği sayesinde stres ve depresyon gibi rahatsızlıkların giderilmesinde etkilidir.

Ülser, mide yanması gibi rahatsızlıkların giderilmesine yardımcı olur.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
İzmir’in Meşhur Otları ve Faydaları
BİLGİ KÖŞESİ
Yazlık Kamp İçin Gerekli Malzemeler
BİLGİ KÖŞESİ
Sağlıklı ve Dengeli Uyku İçin İpuçları
BİLGİ KÖŞESİ
Portakal Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?
BİLGİ KÖŞESİ
Maydanoz Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır?
BİLGİ KÖŞESİ
Ada Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?