21 Ekim 2022
706
ABONE OL

Kajunun Faydaları

Kaju fıstığı, kalsiyum, magnezyum, potasyum, demir, bakır, fosfor, çinko gibi mineral maddeler ile folik asit, B1, B2, B3, B6, C, E ve K vitaminleri bünyesinde barındıran bir kuruyemiştir. Subtropikal iklimlere özgü kaju fıstığı ağaçları üzerinde yetişirler. İçinde kalsiyum, fosfor, betakaroten, riboflavin gibi vücudumuz için çok yararlı maddeler bulunan kajunun faydaları sağlık üzerinde de olumlu etkilere sahiptir. Bu nedenle bu etkileri sizler için kısaca derledik.

Kajunun Faydaları

Kajunun Faydalarına Genel Bir Bakış

Kaju fıstığı faydaları oldukça geniş bir yelpaze sunar. Çiğ kajunun faydaları, kavrulmuş kajunun faydaları ve daha pek çok şey kajunun değerli bir yemiş olduğunu gösterir. Bu nedenle sizler için bu yararlardan kısaca bahsettik.

Kalp Hastalıklarını Önler

Kaju fıstığı, vücudumuz için yağda çözünen vitaminleri (A, D, E ve K) emmek için gerekli olan, kanın pıhtılaşması ve beynin gelişimi için hayati olan yağ asitlerini üreten temel bir sağlıklı yağ kaynağıdır. Bu sağlıklı yağlar, tekli doymamış yağları ve çoklu doymamış yağları içerir. Kalp için iyidirler ve şeker hastalarında bile uygun miktarda tüketilirlerse kötü kolesterolü (LDL kolesterol) azaltmaya yardımcı olurlar.

LDL kolesterolü aşırı doymuş yağ tüketiminin bir sonucu olarak artabilir ve ateroskleroz (yani atardamar sertleşmesi) gibi kardiyovasküler hastalıklardan muzdarip olan insanlar için büyük bir tehdit oluşturur. Çalışmalar, doymuş yağlar yerine doymamış yağ seçilmesinin HDL kolesterol seviyelerini arttırdığını, trigliserit seviyelerini düşürdüğünü ve kan basıncını olumlu yönde düşürdüğünü göstermiştir.

Sağlıklı Kaslar ve Sinirler

Kaju fıstığı, kemiklerin, kasların, dokuların ve vücudun diğer organlarının sağlıklı gelişimi için hayati önem taşıyan iyi bir magnezyum kaynağıdır. Magnezyum, kan basıncının korunmasına, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine, sinir fonksiyonunun korunmasına ve kemiklerin güçlü kalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda metabolik fonksiyonlarda rol oynar ve vücudun kan şekeri seviyesini düzenlemeye yardımcı olur (insülin aktivitesi ile). Magnezyum eksikliği, kalsiyum metabolizmasını ve düzenlenmesinden sorumlu olan hormonları değiştirebilir.

Kemikleri Güçlendirir

İçeriğindeki bakır sayesinde kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna destek olur. Sinir, iskelet sistemi ve kemikleri güçlendirir. Bu sayede kemik erimesi, çarpıntı ve anemiye karşı korur.

Diyabet Riskini Azaltın

Kaju fıstığı çok düşük miktarda şeker içerir ve zararlı kolesterol içermez, bu da diyabetik hastalar için güvenlidir. Hatta tip 2 diyabet riskini azaltmada yardımcı olurlar.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
18 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
İzmir’in Meşhur Otları ve Faydaları
BİLGİ KÖŞESİ
Yazlık Kamp İçin Gerekli Malzemeler
BİLGİ KÖŞESİ
Sağlıklı ve Dengeli Uyku İçin İpuçları
BİLGİ KÖŞESİ
Portakal Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?
BİLGİ KÖŞESİ
Maydanoz Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır?
BİLGİ KÖŞESİ
Ada Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?