03 Kasım 2022
524
ABONE OL

İngilizce Yazma Becerilerini Geliştirecek 5 Yöntem

Bir konu hakkında yazı yazmak gerektiğinde ana dil kullansanız bile zorlanabilirsiniz. Çünkü konuşma dili ve yazma dili arasında belirgin farklılıklar vardır. Dolayısıyla bir çoğumuz, konu yazmak olunca başarılı olamayabilir. Bu sebeple İngilizce yazma konusunda çalışmanız gerektiğiniz düşünebilirsiniz.

İngilizce Yazma Becerilerini Geliştirecek 5 Yöntem

Bir yerde yayınlanacak olan ya da akademik bir içerik olan yazıları yazmak konusunda dikkat edilmesi gereken birkaç unsur bulunur. Kullanılan üslup ve ilgi çekici içerik bu unsurlar arasındaki en önemli olanlarıdır.

Writinginizi geliştirmek için İngilizce yazma becerilerini geliştirmek için yöntemleri öğrenmeniz bu konuda size çok yardımcı olur. Writing konusunda başarılı olabilmek için birtakım beceriler vazgeçilmezdir. Bunlar aşağıdaki gibidir.

  • Anlatılmak isteneni anlatmak için yeteri kadar kelime bilmek ve doğru kelimeleri bilmek
  • Doğru gramer kullanımı
  • Cümlelerin bütünlüğünü sağlayacak bağlaçlar ve edatlar hakkında bilgi sahibi olmak
  • Doğru üslup ve akıcılık

Okuma Pratiği Yapın

İngilizce yazmak için çalışmalar yapmaya başladıysanız elinize geçen her şeyi okumaya öncelik vermelisiniz. Roman, tarih, sanat, deneme veya farklı bir konudaki bir makale İngilizce yazma konusunda ufkunuzu genişletebilir. Bu sayede bilmediğiniz konular hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Aynı zamanda fikirlerinizi kâğıda dökerek yazma yeteneğinize katkıda bulunabilirsiniz.

Kelime Dağarcığınızı Geliştirin

Yeni kelimeler, akıcı ve doğru anlatım konusunda oldukça yardımcı olur. Kelime dağarcığınız yazmanız için yeterli seviyede değilse, bir cümleyi anlatabilmek için doğru kelimeleri bulamazsınız. Dolayısıyla günlük olarak belli bir sayıda yeni kelimenin anlamı ve kullanım biçimini örnekler sayesinde destekleyebilirsiniz. Böylelikle yeni kelimeleri öğrenebilirsiniz.

Yeni sözcükleri iyi bir şekilde öğrenip sindirmek, anlatım stilinizi ileri bir düzeye getirir. Bunun için ise okuduğunuz metinlerde bulunan yeni kelimeleri işaretleyebilirsiniz. Daha sonra işaretlenmiş olan kelimeleri bir deftere not ederek sözlükteki karşılıklarını öğrenebilirsiniz.

Temel Dil Bilgisi Kurallarına Hâkim Olun

Gramer, tek başına writing için yeterli değildir. Ancak writingin olmazsa olmazlarındandır. Akademik bir metin yazmak için doğru gramer bilgisi önemlidir. Çünkü hatalı dil bilgisi, anlatılmak isteneni doğru bir şekilde anlatamaz. Bu sebeple gramere önem verilmesi gerekir. Bunun için gramer kitaplarını veya online dersleri yardımcı olarak kullanabilirsiniz.

Fırsat Buldukça Yazın

İngilizce yazmak için yapabileceğiniz en güzel çalışma, bol bol yazmaktır. İngilizce günlük tutmak ya da blog yazmak gibi alıştırmalar becerilerinizi geliştirir. Aynı zamanda kendinize ait küçük bir not defteri edinerek yazılarınızı bu deftere yazabilirsiniz. Gün içerisinde boş zamanlar yaratıp sürekli yanınızda taşıdığınız deftere yazılar yazabilirsiniz. Bu sayede üretkenliğinizi geliştirebilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
İzmir’in Meşhur Otları ve Faydaları
BİLGİ KÖŞESİ
Yazlık Kamp İçin Gerekli Malzemeler
BİLGİ KÖŞESİ
Sağlıklı ve Dengeli Uyku İçin İpuçları
BİLGİ KÖŞESİ
Portakal Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?
BİLGİ KÖŞESİ
Maydanoz Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır?
BİLGİ KÖŞESİ
Ada Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?