07 Ekim 2022
1095
ABONE OL

Fantastik Edebiyat Sevenlerin Okuması Gereken Yazarlar

Fantastik edebiyat başlı başına bir edebiyat türü olması bakımından eşsiz bir yapıya sahiptir. Özellikle de yarattığı o tarifsiz dünyalar ile okuyucuyu içine çeken fantastik romanlar tam bir gerçeklikten kaçış ve hayale dalış keyfi sunar. Ancak, fantastik edebiyatı anlamak için öncelikle fantastik edebiyatın tanrı ve tanrıçaları ile tanışmanız gerekir. Bu yazımızda fantastik edebiyatın kurucuları arasında yer alan birkaç usta ve okunması gereken fantastik kitaplar konusundan bahsedeceğiz.

Fantastik Edebiyat Sevenlerin Okuması Gereken Yazarlar

Fantastik edebiyatın uçsuz ve bucaksız hayal alemleri herkesi içine çeken bir yapıya sahiptir. Ancak, hiçbir tür bir anda ortaya çıkmadığı gibi fantastik edebiyatta bir anda ortaya çıkmamıştır. Fantastik edebiyatın temelleri aslında halk masalları, efsaneler ve mitolojilere dayanan bir edebiyat türüdür. Bu bakımdan da aslında bir anda ortaya çıkmamıştır. Fakat, günümüzdeki anlamında fantastik edebiyatın ilk eserleri J. R. R. Tolkien, Robert Jordan, Ursula K. Le Guin, Margaret Weis & Tracy Hickman gibi birkaç kişi tarafından oluşturulmuştur. Sizler için bu yazarları ve kitapları hakkında kısa bilgileri derledik.

J. R. R. Tolkien

Modern anlamda fantastik edebiyatın babası kabul edilen Tolkien, Yüzüklerin Efendisi serisi ile adını duyuran bir dilbilimcidir. Yüzüklerin Efendisi ise son yüzyılın en çok okunan yüz kitabı arasında en başta gelen kitaplarından biridir. Büyü, tarih, dilbilim, sosyolojik durum gibi oldukça kapsamlı bir altyapıya sahip bir romandır.

Robert Jordan

Zaman Çarkı serisi ile adını duyuran ve yarattığı dünya bakımından eşsiz ve paha biçilemez bir yapı kuran Robert Jordan hiç şüphesiz günümüz fantastik edebiyatının en sağlam eserlerinden birini vermiştir.

Ursula K. Le Guin

En çok okunan fantastik kitaplar arasında yer alan Yerdeniz serisi ile adını duyuran Ursula K. Le Guin, yarattığı büyü dünyası ve sunduğu alt metinler ile bir fantastik edebiyattan çok bir toplum analizcisi görevi görmüştür. Bu bakımdan da fantastik edebiyatın kraliçelerinden biridir.

Margaret Weis & Tracy Hickman

Ejderha Mızrağı serisi ile adlarını duyuran ikili yarattıkları onlarca kitaplık seri ile okuyuculara yepyeni bir perspektif ve yepyeni bir dünya sunarak fantastik edebiyatın kurucuları arasında kendilerine ciddi bir yer edinmişlerdir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
13 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
12 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
İzmir’in Meşhur Otları ve Faydaları
BİLGİ KÖŞESİ
Yazlık Kamp İçin Gerekli Malzemeler
BİLGİ KÖŞESİ
Sağlıklı ve Dengeli Uyku İçin İpuçları
BİLGİ KÖŞESİ
Portakal Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?
BİLGİ KÖŞESİ
Maydanoz Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır?
BİLGİ KÖŞESİ
Ada Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?