25 Mart 2022
559
ABONE OL

Ev Dekorasyonunda Moda Akımlar

Evlerimiz bizlerin yaşamlarını sürdürdüğü, barınma gibi temel ihtiyaçlarımızı karşıladığımız mekanlardır. Bu nedenle de herkes evini daha güzel hale getirmek ister. Çünkü, bir insanın evi ne kadar güzel olursa o insan için yaşadığı alan daha çekici hale gelir. Bu nedenle sizler için birkaç ev dekorasyonundaki moda akımını derledik.

Ev Dekorasyonunda Moda Akımlar

Poetik Sofralar

Laurens Craen, Jan Davidsz de Heem ve Abraham van Beyeren'in natürmort tablolarını anımsatan, klasiğin kasvetini iştahla dengeleyen bu ziyafet sahneleri, geçmişin o poetik sofra düzenlerini çok özlediğimizi ve yeni ev atmosferlerinde bu tarz davet kurgularına çok daha fazla ilgi göstereceğimizi anlatıyorlar. Miras duygusunun öne çıkacağı, annelerimizden hatıra şamdanlar, anneannelerimizin tariflerinden hazırlanan mönüler, antikacılardan toplanmış yemek masaları, yüzyıllık vitrinler ve bolca çiçekle şiir gibi davet sofralarının kurulacağının habercisi... Duygusal ve mücevher evler teması altında, özen ve kusursuzluk değil, doğallık ve samimiyet dürtülerine yer veren bu sofralar, Fransız provansının gösterişsiz güzellik stilinin bir devamı niteliğinde. Bir akşamüstü rüzgarında, kadehler keyifle buluşsun.

Modern Marakeş

Fas, yıllardır dünya turizminin en popüler rotalarından biri. Gerek otantik yüzü, gerekse mistik özellikleri ile macera ve keşif isteyen tüm gezginler, bir şekilde o rengarenk fenerlerin ve yer sofralarının peşine takılıyorlar. Günden güne daha fazla yerleşim alan (pek çoğu da Avrupalı veya Amerikalı) Marakeş, son yıllarda yeni modern-etnik evleri ve butik otelleri ile adından söz ettiriyor. Bu stilin artık tüm dünya evlerine yansıyacağını söylüyor bizlere. Turkuvazdan turuncuya uzanan farklı aşı renkleri ve sedirlerle kurgulanan mekanlarda konformizmin kitabını yeniden yazacağız.

Coastal Minimalizmi

Deniz, asla ıskalamadan, bir yaza daha stil damgasını vuruyor. Ama biraz hibritleşerek… Çağımızın modernizm rüzgarlarıyla dolan denizci yelkenleri, mekanlara sade, yalın, rafine formlar ve pastel renk düetleriyle giriyorlar. Burada coastal tarzı dekorasyonun, İsveç kökenli Gustavyen stilinden de biraz etkilendiğini söyleyebiliriz: Kireç beyazı, gri gölgeler ve pastel maviler, temel renk paletinin omurgasını oluşturuyor. Torna bacaklı masalar, Eames sandalyelerle birleştirilerek modern ve çağdaş bir kombinasyon elde ediliyor. Entegre olması kolay, kullanımı rahat, mekana taze, temiz, zarif, doğal ve Avrupalı bir çehre kazandıran bu stil, provans havasına sportif bir katma değer sağlarken, doğru renk paletleri içinde kalındığında en eski ve antika parçaları bile en modern öğelerle birleştirebiliyor. Burada en dikkat etmeniz gereken nokta, çok fazla aksesuar ve obje kalabalıklığına izin vermeyin; mümkün olduğu kadar hareket alanlarına yer açın ve mutlaka yer yer ham dokular kullanarak primitif açınızı dengeleyin.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
İzmir’in Meşhur Otları ve Faydaları
BİLGİ KÖŞESİ
Yazlık Kamp İçin Gerekli Malzemeler
BİLGİ KÖŞESİ
Sağlıklı ve Dengeli Uyku İçin İpuçları
BİLGİ KÖŞESİ
Portakal Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?
BİLGİ KÖŞESİ
Maydanoz Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır?
BİLGİ KÖŞESİ
Ada Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?