08 Ocak 2022
757
ABONE OL

Cranberry (Turna Yemişi) Faydaları

Cranberry (turna yemişi) son dönemlerde pek çok kişinin ilgisini çeken bir besin oldu. Özellikle de sağlıklı ve lezzetli bir yapısının olmasıyla hatrı sayılır bir konum elde eden Turna yemişi, günümüzde tam bir şifa deposu olmuştur.

Cranberry (Turna Yemişi) Faydaları

Cranberry (Turna Yemişi) Nedir?

Cranberry halk arasında tanınan ismiyle turna yemişi, yaban mersini ve kızılcık ailesine mensup bir meyvedir. Küçük çalılıklarda yetişen cranberry görünüş olarak kızılcığı andırır. Parlak ve kırmızı bir renge sahip olan cranberry Kuzey Amerika’da yetişir. Oldukça güçlü bir antioksidan olan turna yemişi içerisinde bolca vitamin ve mineral bulundurur.

Turna yemişi tamamen yenilebilen bir bitkidir. Acı bir tadı olması sebebiyle saf haliyle tüketilmez. Yüzde 95 antioksidan maddeden meydana gelen turna yemişi yüzyıllardan beri birçok hastalığın tedavisinde kullanılır. Turna yemişi A, C ve E vitamini ile birlikte beta karoten, demir ve lif bakımından oldukça zengin bir meyvedir.  

Cranberry (Turna Yemişi) Ne İşe Yarar?

Cranberry yüzyıllardan beri birçok farklı hastalığa iyi gelen sağlık dostu bir meyvedir. A, E ve C vitamini açısından oldukça zengin olan cranberry, görme becerisini artırır. Göz tansiyonu rahatsızlıklarını engeller. Bunun yanı sıra idrar yolu enfeksiyonu gibi problemlerin önüne geçer.

Cranberry’nin (Turna Yemişi) Faydaları Nelerdir?

İdrar Yolu Rahatsızlıklarını Önler

Antibakteriyel özelliği bulunan turna yemişi idrar yolu rahatsızlıklarının önlenmesinde etkilidir. Çeşitli idrar yolu rahatsızlıkları için sıklıkla tercih edilen turna yemişi sabah ve akşamları birer bardak içilebilir. Turna yemişi, idrar yolu rahatsızlığını kısa zamanda doğru yollarla çözmenizi sağlar.

Göz Sağlığını Destekler

Turna yemişi A vitamini bakımından oldukça zengin bir meyvedir. A vitamini ise göz sağlığına iyi gelir, rahatsızlıkların önüne geçer. Turna yemişi görme becerinizin daha iyi olmasını sağlar.

Vitamin Deposudur

Turna yemişinin faydaları açısından zengin olmasının sebebi vitamin deposu olmasıdır. Zengin besin içeriğine sahip olan turna yemişi A, E ve C vitamini bakımından oldukça zengindir. Turna yemişi ayrıca demir, lif ve betakaroten açısından da oldukça zengindir. İçeriğinde yer alan vitamin ve mineraller hastalıklara karşı vücut direncini artırır.

Cilde İyi Gelir

Cranberry (turna yemişi) içerdiği antioksidanlar ve vitaminler ile cildi iyileştirir ve parlaklığını artırır. Ayrıca bu meyve cilt için faydalı olan kolajen üretimini de artırmaktadır.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Cranberry (turna yemişi) içerdiği vitamin ve minerallerle bağışıklık sisteminin güçlenmesini destekler. Grip ve soğuk algınlığına karşı doğal yollarla korunmak için turna yemişi tüketebilirsiniz.

 

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
27 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
İzmir’in Meşhur Otları ve Faydaları
BİLGİ KÖŞESİ
Yazlık Kamp İçin Gerekli Malzemeler
BİLGİ KÖŞESİ
Sağlıklı ve Dengeli Uyku İçin İpuçları
BİLGİ KÖŞESİ
Portakal Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?
BİLGİ KÖŞESİ
Maydanoz Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır?
BİLGİ KÖŞESİ
Ada Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?