02 Kasım 2022
355
ABONE OL

Cevizin Faydaları Nelerdir?

Kolayca erişilebilen, uzun süre saklanabilen ve gıdalara farklı şekilde katılabilen cevizin faydaları cevizin faydaları oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Ceviz sağlıklı yağ, lif, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir yemiş türüdür. Cevizler, sert kabuklu kuru yemişler arasında yer alır. Diğer kabuklu kuru yemişlerden daha yüksek oranda antioksidan aktivitesine sahip bir yemiştir. İç cevizin etrafını saran zar; E vitamini, polifenol ve melatonin açısından zengindir. Bu sebeple her gün ceviz yemenin faydaları oldukça fazladır.

Cevizin Faydaları Nelerdir?

Bağırsak Sağlığı Açısından Cevizin Faydaları

Ceviz, bağırsak sağlığı bakımından epey faydalı bir kuru yemiştir. 194 sağlıklı yetişkin ile yapılan bir çalışmada sekiz hafta boyunca her gün 43 gram ceviz yenildiğinde ceviz yenilmeyen döneme kıyasla yararlı bakterilerde artış gözlemlenir. Bu çalışmada cevizin bağırsak sağlığı bakımından faydası açığa çıkmış olur.

Kanserden Korunmada Cevizin Faydaları

Klinik olmayan hücre kültürü veya hayvan deneyleri ve insan gözlemsel çalışmaları, ceviz yemenin prostat, meme ve kolorektal kanserler de dahil olmak üzere bazı kanserlere tutulma riskini azaltabileceği düşünülebilir.

Kilo Vermede Cevizin Faydaları

Ceviz, iştahı kontrol etme konusunda yardımcı yiyecekler arasında yer alır. Düzenli olarak tüketildiğinde cevizin beyne faydaları oldukça fazladır. Aynı zamanda ceviz tüketilerek fazla kalorili yiyeceklere yönelimin azaldığı bilinmektedir.

Tip 2 Diyabeti Yönetmede Cevizin Faydaları

Taze cevizin faydaları arasında tip 2 diyabet riskini azaltması bulunur. Tip 2 diyabet riski ile ilgili olmasının sebebi, kilo kontrolüne yardımcı olmasıdır. Aşırı kilo, kan şekerini yükseltir ve diyabete yakalanmaya kapı açar. Bununla birlikte ceviz yemek, kilo kontrolü üzerinde etkilerinin ötesinde mekanizmalarla kan şekerini kontrol etmeye yardım eder.

Cevizin Tansiyon Kontrolü Üzerindeki Olası Etkileri

Yüksek tansiyon hastası kişiler, kalp hastalığı ve inme geçirme riskine sahiptir. Ceviz yemek, yüksek tansiyon hastası kişiler ve stres altındaki sağlıklı kişiler de dahil olmak üzere kan basıncının düşürülmesine yardımcı olur.

Cevizin Zihin Sağlığı Üzerindeki Etkileri

Ceviz, beyin sağlığı açısından koruma sağlayan besinler arasında yer alır. Çoklu doymamış yağ, polifenoller ve E vitamini dahil olmak üzere cevizde bulunan besin maddelerinin beyinde bulunan oksidatif zararı ve iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Ceviz, insanlarda beyin fonksiyonu üzerinde oldukça etkilidir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
İzmir’in Meşhur Otları ve Faydaları
BİLGİ KÖŞESİ
Yazlık Kamp İçin Gerekli Malzemeler
BİLGİ KÖŞESİ
Sağlıklı ve Dengeli Uyku İçin İpuçları
BİLGİ KÖŞESİ
Portakal Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?
BİLGİ KÖŞESİ
Maydanoz Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır?
BİLGİ KÖŞESİ
Ada Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?